Luctor Heinkenszand 1 – Col.Boys 1

Voor de Boys stond vandaag de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Het was gelijk een zware wedstrijd want het betrof een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Luctor Heinkenszand, de nieuwe fusieploeg die gelijk naar de 3e klasse wil promoveren.

De Boys begonnen deze wedstrijd met de sterkst mogelijke opstelling en begonnen ook fel aan deze wedstrijd zonder echt gemeen te doen. De verdediging stond goed en als er al een bal door de verdediging kwam dan hadden we nog steeds onze doelman Leon van Loon die vandaag een bijna perfecte wedstrijd zou spelen. Bij uitvallen waren de Boys gevaarlijk en bij één van deze uitvallen kwamen de Boys dan ook op voorsprong. Bij een voorzet van de linkerkant kon Koen van Os de 0-1 laten aantekenen. De Boys bleven verdedigend goed overeind. Na een half uur spelen kregen de Boys een hoekschop te nemen en Steffan de Looff verlengde de bal maar deze werd van de lijn gehaald. In de 35e minuut kwam Joeri Goulooze alleen voor de keeper maar hij kon hem niet verschalken. Ook Luctor Heinkenszand kreeg verschillende kansen, maar doelman Leon van Loon keepte zeker de eerste helft zijn beste wedstrijd sinds vorig seizoen en hield de Boys op de been. De Boys haalden de rust met een 0-1 voorsprong.

Na de rust weer een hard werkend Col.Boys waarbij iedereen voor iedere meter knokte en niemand verstek liet gaan. Luctor Heinkenszand ging wat beter voetballen, maar in de counter waren de Boys nog gevaarlijk. In de 55e minuut kreeg Koen van Os de bal aan de linkerkant en hij zag de vrijstaande Joeri Goulooze, deze leek alleen op de doelman af te gaan maar hij stapte op de bal. Luctor Heinkenszand ging nog aanvallender voetballen en in de 70e minuut kwam daar toch de gelijkmaker. Een lange bal werd via de rechterkant gespeeld, doelman Leon van Loon kwam te vlug uit zijn doel en werd omspeeld, en de aanvaller kon de bal makkelijk in het lege doel schuiven. De Boys probeerden nog wel te voetballen, maar bij een aantal spelers leek de benzine op. Je kon wachten op het tegendoelpunt en deze kwam dan ook in de 85e minuut. Een voorzet van de rechterkant werd makkelijk binnen gekopt. Nu moesten de Boys weer gaan aanvallen, maar echte kansen kregen de Boys niet.

Een hard werkend Col.Boys deed zichzelf vandaag tekort en hadden op basis van strijdlust en hard werken zeker een puntje verdiend. Helaas mocht het niet zo zijn, maar met het oog op de thuiswedstrijd tegen Nieuwland volgende week zijn er positieve punten gezien.

Print Friendly, PDF & Email