Jong Ambon 1 – Col.Boys 1

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was op papier tegen een makkelijke tegenstander gezien de stand. Echter zijn er in het voetbal geen gemakkelijke tegenstanders meer en ook tegen het laaggeklasseerde Jong Ambon gaat het niet vanzelf. Een overwinning zou erg belangrijk zijn aangezien de Boys nog altijd uitzicht hebben op de 3e plaats.

We kunnen wel praten over de spelers die er niet waren om diverse redenen, maar de Boys stonden met 11 man in het veld en deze moesten het deze middag doen, zo ook de 3 reserves.

De Boys gingen goed van start, want in de 6e minuut kregen de Boys een hoekschop te nemen vanaf de rechterkant, Luuk Wattel gaf de bal hoog voor het doel en Bertus Zoeteweij scoorde met het hoofd, o-1. Na dit doelpunt kreeg Jong Ambon meer de bal op de helft van de Boys, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het enige gevaarlijke moment van de hele wedstrijd voor Jong Ambon was in de 20e minuut van de 1e helft toen ze een vrije trap kregen te nemen ongeveer op 25 meter recht voor het doel. De bal kwam op de voet van Bertus Zoeteweij en ging rakelings naast het doel van Leon van Loon. In de 25e minuut kreeg Ryan Versluis de bal en zijn pass kwam terecht bij Steffan de Looff die alleen voor de keeper verscheen en de bal keurig binnen schoof, 0-2. In de 30e minuut werd Luuk Wattel aan de linkerkant weggestuurd. Zijn voorzet werd in 1e instantie weggewerkt, maar kwam voor de voeten van Lesley Karstanje die keihard uithaalde en de bal onhoudbaar achter de doelman van Jong Ambon schoot. De Boys zaten op rozen en vlak voor rust maakte Steffan de Looff er ook nog 0-4 van waardoor de wedstrijd al leek gespeeld.

Na de rust probeerde Jong Ambon nog wel aan te zetten, maar zoals eerder al verteld werden ze niet echt gevaarlijk. Ook de Boys gingen iets slordiger voetballen, maar bleven wel gevaarlijk. Ondertussen mochten Sander van Ouwerkerk en de 48-jarige Bertus Siereveld nog invallen voor Dave Bout en Bertus Zoeteweij. Als Sander van Ouwerkerk iets beter met de kansen had omgesprongen dan hadden de Boys nog ruimer voorgestaan, maar als telt niet. Ook Stefan de Pree mocht nog invallen voor de voor mij beste man van het veld Bas van Os.

De eindstand was dus al met de rust bereikt. Door deze overwinning klimmen de Boys naar een gedeelde vierde plaats. En in de stand voor de tweede periode staan de Boys nu 2 punten achter op de tegenstander van volgende week Luctor Heinkenszand. Dat belooft dus een mooie wedstrijd te worden op het sportpark van Colijn. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email