Domburg 1 – Col.Boys 1

Na de overwinning op Nieuwland van vorige week moesten de Boys op zaterdag 7 oktober aantreden tegen het nog ongeslagen Domburg dat de week ervoor nog met 2-7 had gewonnen van SKNWK.

De Boys misten in deze wedstrijd Lars Siereveld die van een vakantie geniet in Griekenland. Hij werd in de basis vervangen door Danny de Looff die er vorige week niet bij was vanwege een korte vakantie. Jesse de Jong was voldoende hersteld van de blessure die hem vorige week aan de kant hield en Leon van Loon stond weer onder de lat na een weekendje weg.

Op een goed bespeelbaar veld in Domburg kregen de Boys al in de eerste minuut de kans om de score te openen, maar Koen van Os miste van dichtbij. Na 5 minuten kwam een bal van Koen van Os goed voor, maar Steffan de Looff kopte de bal net naast het doel. De Boys gingen goed door en ook een derde kans werd door de Boys gemist. Na een kwartier spelen verspeelde de laatste man van Domburg de bal aan Danny de Looff en hij ging het 16-metergebied binnen. Hij kwam op de achterlijn terecht en werd door twee spelers geraakt. De goed leidende scheidsrechter zag hier een strafschop in en legde de bal op 11 meter. Lesley Karstanje ging achter de bal staan en schoot deze beheerst in. Domburg kwam beter in de wedstrijd en de Boys mochten van geluk spreken dat het net voor rust  niet gelijk werd toen de bal naast doelman van Loon op de paal ging en de rebound net naast het doel ging.

Na de rust ging Domburg beter van start en kregen zij ook meer kansen, maar voor de Boys zat het vandaag even mee en ze hielden stand. Na 25 minuten in de tweede helft kwam de bevrijdende tweede treffer toen Joeri Goulooze op de goede plaats stond en zo de 0-2 op het scorebord zette. Domburg geloofde er niet meer in en Koen van Os kon nog de 0-3 laten aantekenen.

Voor de Boys was dit een verdiende overwinning gezien de kansen in de eerste helft. Volgende week wacht thuis het altijd lastige Hoedekenskerke. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email