Col. Boys 1 – RCS 1

Col.Boys verliest onverdiend van RCS.

Na de nederlaag van vorige week tegen ’s Heer Arendskerke moesten de Boys vandaag aantreden tegen 1 van de kampioenskandidaten van de 3e klasse, te weten RCS uit Oost Souburg. Een ploeg die vorig jaar ongeslagen kampioen werd in de 4e klasse, ze speelden alleen gelijk tegen Hoedekenskerke.
De Boys wisten dat dit een hele zware wedstrijd zou worden.

RCS ging voortvarend van start en dat leverde de ploeg ook een aantal kansen op , maar de verdediging onder leiding van Koen van Os en Sven Hoogerheide gaven geen krimp, maar ook was er wat geluk nodig , maar dat dwing je de gedurende de wedstrijd ook af. De Boys moesten hopen op een uitval van de snelle Joeri Goulooze en de kleine kansjes die ze kregen.  Maar echt gevaartlijk was het de eerste 30 minuten niet voor de Boys.
Na 38 minuten kwamen de Boys ook nog met 10 man te staan toen aanvoerder Danny de Looff zijn tweede gele kaart kreeg na een overtreding op een speler van RCS . Vlak voor rust  kregen de Boys de beste kans van de wedstrijd toen good old Bertus Siereveld alleen op de keeper afging en deze ook omspeelde  ieder die de Boys een warm hart toedroeg telde al een een doelpunt , maar gehinderd door een speler van RCS schoof Bertus de bal net naast het doel.

Na de rust eigelijk hetzelfde spelbeeld , met 10 man moesten de Boys wederom achteruit en hopen op een goede uitval. Maar de Boys bleven fier overeind , tot 5 minuten voor tijd toen de scheidsrechter een bal die overging beoordeelde als hoekschop ( de bal zou zijn aangeraakt door doelman  Leon van Loon) maar volgens mensen die het konden zien was het een kadootje. Uit deze hoekschop scoorde RCS de 0-1 maar de druiven waren zuur voor de Boys .

Gezien de wedstrijd was de overwinning van RCS wel terecht , maar de complimenten gaan zeker uit naar de jongens binnen het veld want zij hebben gestreden voor wat ze waard zijn en hadden alleen gezien hun inzet zeker een puntje verdiend , maar daar kopen ze op dit moment niets voor.

Volgende week wacht de uitwedstrjd tegen Krabbendijke hopelijk zit het dan een keertje mee voor de Boys , want ze verdienen nu wel eens een keertje drie punten