Voorbeschouwing Bekerfinale Col.Boys 2 – SC Kruisland 2

Op zaterdag 20 mei staat voor Col.Boys 2 de bekerfinale op het programma tegen SC Kruisland 2. Voor de vereniging is dit een unicum, want de laatste bekerfinale die een seniorenteam speelde van Colijnsplaatse Boys was op 11 juni 1988 toen in ’s Gravenpolder werd verloren van SVD 1. Spelers van destijds waren onder meer: Wim Siereveld, Marco de Looff, Kees Verwei, Wim Hoogerheide, Gert Romijn, Jos en Arjan Snoep, Ernest v.d. Weele, Bertus Siereveld en vele anderen.

Het tweede kwam in de finale door in de voorronde af te rekenen met Borssele 1, Domburg 2 en Terneuzen 2. In de tweede ronde werd De Noormannen 2 uitgeschakeld na penalty’s. In de derde ronde waren de Boys vrij waarna in de kwartfinale werd afgerekend met DOSKO 2 met 3-1. In de halve finale wonnen de Boys met 3-1 van VVC’68 3 uit Halsteren. De competitie eindigde het tweede op een derde plaats met 41 punten uit 22 wedstrijden. Zij scoorden in deze wedstrijden 58 keer en kregen er 31 tegen.

Tegenstander SC Kruisland speelt in de reserve 4e klasse op zondag en hebben een goed seizoen achter de rug. In de competitie eindigde zij op de eerste plaats met 42 punten uit 18 wedstrijden en zij scoorden in die wedstrijden 88 keer en kregen er 29 tegen.

In de beker schakelden zij in de voorronde Cluzona 2 en Zeelandia/Middelburg 3 uit. In de tweede ronde speelden zij tegen MOC’17 4 en wonnen deze wedstrijd met 4-1. In de derde ronde schakelden zij RSV 3 uit met 1-2 waarna ze in de kwartfinale wonnen van Victoria ’03 met 3-1. In de halve finale wonnen ze met 0-1 van Kapelle 3.

De finale zal worden worden gespeeld op het terrein van DOSKO te Bergen op Zoom en zal op kunstgras worden gespeeld. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur. Mocht er na 90 minuten geen winnaar zijn dan wordt de wedstrijd verlengd met 2 x 15 minuten. Mocht er dan nog geen beslissing zijn dan moeten strafschoppen de winnaar aanwijzen.

Voor de supporters die niet meegaan met de spelersbus en toch de wedstrijd willen bijwonen volgt hier het adres: