Cadzand 1 – Col.Boys 1

Voor de Boys stond deze zaterdag de verste uitwedstrijd op het programma, we mochten door de Westerscheldetunnel naar Cadzand. Een reis van een goed uur. Bij de Boys ontbraken Leon van Loon en Maikel v.d. Zande door ziekte en Stefan de Pree ontbrak wegens een schorsing. Voor deze spelers gingen de volgende spelers mee, Raymond Yuen, Joey v.d. Zande, Bertus Zoeteweij en Justin v.d. Weele. Bij aankomst in Cadzand bleek ook dat Koen van Os niet meespeelde zodat er 13 spelers overbleven.

Cadzand had de eerste twee wedstrijden verloren, maar de Boys moesten wel waken voor onderschatting, maar al in de 2e minuut kregen de Boys een unieke kans om op voorsprong te komen. De bal kwam in de 16 meter op de hand van een speler van Cadzand. Scheidsrechter Wattel kon niet anders doen dan de bal op de strafschopstip leggen. Raymond Rovers ging achter de bal staan en faalde niet. Een mooiere start konden de Boys niet hebben. Ook na deze voorsprong bleven de Boys de gevaarlijkste ploeg en in de 11e minuut resulteerde dit in een kans voor Joeri Goulouze, die alleen voor de keeper kwam en niet faalde.  De Boys gingen verder en in de 32e minuut was het wederom Joeri Goulooze die de 0-3 binnenschoot. Helaas moesten de Boys al snel een wissel toepassen toen Luuk Wattel waarschijnlijk met een hamstringblessure het veld af moest. Joey v.d. Zande was zijn vervanger. Vlak voor rust bracht Raymond Rovers de stand op 0-4 en dat was tevens de ruststand.

Na de rust kwamen de Boys weer goed uit de startblokken, want in de 49e minuut was het weer Joeri Goulooze die alleen voor de keeper kwam en de 0-5 binnenschoot. De Boys kregen nog wel wat kansen, zo kwam Steffan de Looff een teentje te kort voor de 0-6. Met nog een kwartier te spelen kwam ook Cadzand beter in de wedstrijd of de Boys lieten de teugels wat meer vieren. In de 80e minuut kreeg ook Cadzand een strafschop toen een schot de arm van Bertus Zoeteweij raakte en de scheidsrechter hier een penalty in zag. Deze werd feilloos benut. Drie minuten voor tijd raakte Cadzand met een schot nog de paal.
De Boys namen de punten terecht mee naar Noord-Beveland en staan op een keurige 3e plaats met 2 punten achterstand op de koplopers Hoedekenskerke/ Kwadendamme en Lewedorpse Boys. Zaterdag a.s. spelen de Boys thuis tegen Jong Ambon. Aanvang is om 15.00 uur.