Jong Ambon 1 – Col.Boys 1

Na de nederlaag van vorige week tegen MZVC was het zaak voor de Boys om in de uitwedstrijd tegen Jong Ambon weer eens 3 punten te halen , want anders zakte de Boys naar het onderste gedeelte van de 4e klasse A . Vorig seizoen verloren de Boys in de laatste wedstrijd nog met 2-1 van deze tegenstander.

Zowel bij Jong Ambon als bij de Boys waren de teams flink gewijzigd ten opzichte van die laatste wedstrijd.

In de 1e helft speelde zich het spel meer af op het middenveld en als de Boys al gevaarlijk werden voor het doel van Jong Ambon dan ging het te gehaast met de kansen om en werden de bal te slap of hoog geschoten ,het was dan ook logische dat beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Na de rust eigelijk hetzelfde spelbeeld de Boys waren meer in balbezit , maar konden in eerste 15 minuten van de 2e helft ook niet echt gevaarlijk worden. In de 70e minuut werd Joost Wattel gewisseld voor Justin Rijnhout , deze speler stond er nog geen halve minuut in toen hij op links werd weggestuurd , de voorzet kwam bij Koen van Os terecht en deze scoorde de 0-1 . De Boys kregen zelfs hulp van de doelman van Jong Ambon om de 0-2 te maken , want in de 76e minuut kreeg Jong Ambon een vrije schop wegens buitenspel , de doelman nam deze bal , maar schoof hem in de voeten van Koen van Os en die wist wel raad met dit buitenkansje en zo stonden de Boys op een comfortabele voorsprong van 0-2. Ralph Boer kreeg zelfs de kans nog op 0-3 , maar zijn schot was te zwak om binnen te schieten . Toch kwamen de Boys op 0-3 toen Koen van Os in de 92e minuut de buitenspelval ontweek en de doelman omspeelde en zijn derde doelpunt van de middag aantekende.

Scheidsrechter Bart Wattel kon in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden .

Col.Boys 1 is a.s. zaterdag (2 november) een weekje vrij en spelen op 9 november thuis tegen FC de Westhoek 1 , misschien behalen ze de 1e thuisoverwinning dan wel, aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.