VC Vlissingen 1 – Col.Boys 1

De eerste competitie wedstrijd na de winterstop was voor de Boys gelijk een lastige .Het was een wedstrijd tegen de gedeelde nummer 2 VC Vlissingen een ploeg die op 4 punten van de nummer 1 Zeelandia/Middelburg stond . Voor de winterstop won Vlissingen nog met 2-3 met een curieus doelpunt van de doelman van Brouwershaven die uit een doelptrap in eigen doel schoot door de harde wind.

Op een koud kunstgrasveld in Vlissingen begonnen de Boys zonder aanvoerder Sven Hoogerheide aan de wedstrijd die door omstandigheden nog eens 10 minuten later begon.
In de 1e minuut van de wedstrijd kregen zij de eerste kans , een terug speelbal van een verdediger van Vlissingen ging onder de voet van de doelman door die de bal net voor de lijn kon tegenhouden. Na deze kans was het voor de Boys meer verdedigen dan aanvallen , ze kregen dan ook een aantal kleine kansjes door Joeri Goulooze en Koen van Os .Het was aan doelman Raymond Yuen te danken dat de Boys nog voor rust niet op achterstand kwamen hij pakte een aantal ballen met een 1 op 1 situatie, maar later zou blijken dat hij hierdoor ook en knieblessure heeft opgelopen( overigens keepte hij wel de wedstrijd uit)

Na de rust eigelijk hetzelfde spelbeeld Vlissingen was het meest in de aanval en de Boys mochten het houtwerk bedanken dat het niet op achterstand kwam want binnen een minuut kwam de bal 3x zowel op paal en lat. Een doelpunt kon dus niet uitblijven en dat gebeurde ook. In de 76e minuut gaf de keeper van Vlissingen een verre uittrap die op de helft van de Boys belandde. Deze werd niet goed beoordeeld door de verdediging en de spits van Vlissingen kon hier optimaal van profiteren en schoot de 1-0 binnen , wat de Boys ook probeerde de gelijkmaker zat er niet in en na 93 minuten spelen floot scheidsrechters Martinus de Boer voor het einde van de wedstrijd.

Gezien het spelbeeld was de overwinning van Vlissingen zeker niet gestolen , maar als de Boys wat zuiniger met de kansen hadden omgesprongen dan had er misschien wel een gemeen gelijkspel er in gezeten .

A.s Zaterdag wacht voor de Boys de thuiswedstrijd tegen Jong Ambon een wedstrijd die zeker gewonnen dient te worden om in de bovenste deel van de middenmoot te blijven meedoen Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur