Arendskerke 1 – Col.Boys 1

Col.Boys verliest op ongelukkige wijze.

Voor de Boys was het nieuwe seizoen een nieuwe start in een andere competitie. Na het gelijkespel van vorige week tegen Jong Ambon waarbij beide ploegen zich tevreden mee stelden.
De tweede wedstrijd was uit tegen ’s Heer Arendskerke die zich vorig seizoen handhaafde en net als de Boys een jonge ploeg hebben. In competitieverband was het drie jaar geleden dat beide ploegen tegen elkaar uitkwamen, maar speelde in die tijd regelmatig tegen elkaar vriendschappelijk.

Over de eerste helft kan ik weinig zeggen , maar ik begreep dat de eerste twintig minuten voor ’s Heer Arendskerke was en dat de Boys daarna het heft in handen namen. Door een tekorte terugspeelbal van een verdediger van ’s Heer Arendskerke kwam Kadar Abdulah in bal bezit en bracht de Boys op een 0-1 voorsprong. Volgens de meegereisde supporters hadden de Boys voor rust al verder op voorsprong moeten staan maar dit bleef uit.
De Boys gingen in ieder geval rusten met een 0-1 voorsprong.

Na de rust kregen de Boys ook weer gelijk een goede kans, maar het schot van Joeri Goulooze werd geblokt. Naarmate de wedstrijd vorderen nam ’s Heer Arendskerke het heft weer in handen en kwamen de Boys op conditonele vlak tekort de hoop was dat de Boys toch de 0-1 over de streep konden trekken.
De eerste waarschuwing kwam een kwartier voor tijd toen een vrije trap  van ’s Heer Arendskerke op de binnekant van de paal terecht kwam en de Boys nog leefde , maar de gelijkmaker kon niet uitblijven.
’s Heer Arendskerke kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het veld en de bal werd hoog voor het doel gegegven, doelman Leon van Loon taste compleet mis en de bal werd binnengekopt.
Nu was het overleven en hopen dat er een puntje mee werd genomen naar Colijnsplaat, maar helaas bleven de Boys met lege handen , want 5 minuten voor tijd werd een bal van de rechterkant door niemand aangeraakt  en de bal verdween in het doel.En de drie punten bleven in ’s Heer Arendskerke

Na twee wedstrijden in de 3e klasse hebben de Boys 1 punt , maar het positive hierin is dat de Boys niet zijn weggespeeld, als de kansen die ze krijgen nog beter worden benut dan hoeven de Boys niks te vrezen.
Volgende week wacht voor de Boys een zware opdracht want dan komt titielkandidaat  RCS op bezoek in Colijnsplaat, maar met de goede inzet van de Jongens ben ik er van overtuigd dat er een goed resultaat inzit.