Col.Boys 1 – Arnemuiden 1

Print Friendly, PDF & Email

Col.Boys haalt verdienstelijk punt tegen koploper Arnemuiden.

Voor het eerst in twintig jaar stond de wedstrijd Col.Boys 1 – Arnemuiden 1 weer eens op het programma. Voor sommige inwoners van het dorp was dit een wedstrijd met twee gevoelens, want bij velen liggen de roots in Arnemuiden. Tevens was het de wedstrijd van de muis tegen de olifant, want Arnemuiden was de koploper en Colijn vecht met een aantal ploegen tegen degradatie. Door een aantal supporters werden in de kantine al wat weddenschappen afgesloten of de Boys het wel onder de 5 doelpunten tegen zouden houden.

De ploeg van trainer Arjan Sandee was op een viertal plaatsen gewijzigd ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Lewedorpse Boys. Doelman Leon van Loon was op de ochtend van de wedstrijd ziek geworden en werd vervangen door Jesper Priester en in de verdediging misten de Boys Graham Holmes (blessure), Sven Hoogerheide (schorsing) en Lars Siereveld (was licht ziek en begon op de bank). De vervangers in de verdediging waren Jesse de Jong, Lesley Karstanje en Danny van Boxel.

De Boys gingen wel voortvarend van start want na 4 minuten kwamen ze al op voorsprong, toen Joeri Goulooze op de rechterkant er vandoor ging en het zestienmeter gebied binnen ging. Hij hield het overzicht en legde de bal keurig terug op Jermo Sandee en deze plaatste de bal in het doel. Arnemuiden moest de aanval kiezen, maar ze speelden de bal constant door het midden en dat was voor de Boys gemakkelijk verdedigen en eerlijk gezegd kregen ze weinig uitgespeelde kansen. Toch kwamen ze al vrij snel op gelijke hoogte nadat een speler een overtreding had begaan op 25 meter van het doel. De aanvoerder van Arnemuiden ging achter de bal staan en schoot hem hard achter Jesper.
Toch gingen de Boys niet bij de pakken neer zitten en kregen in de 15e minuut de beste kans van de wedstrijd om op voorsprong te komen toen Steffan de Looff alleen voor de keeper verscheen, maar misschien kracht te kort kwam om goed af te ronden . De bal werd gekeerd door de keeper en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Joeri Goulooze die de bal ook te slap inschoot zodat deze kans er niet inging. Na deze kans ontspon zich een wedstrijd die zich meer op het middenveld afspeelde dan voor beide doelen zodat de ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust moest Arnemuiden komen en konden de Boys gevaarlijk counteren waarbij voor de Boys Joeri Goulooze zich ontpopte tot de gevaarlijkste man met zijn snelheid. Maar veel gevaarlijke kansen kwamen er niet voor de Boys. De Boys werden steeds verder achteruit gedrukt, maar in de verdediging speelden Jesse de Jong en Danny van Boxel een uitstekende wedstrijd. Arnemuiden probeerde wel maar werd eigenlijk nooit gevaarlijk waardoor de wedstrijd eindigde in een terecht gelijkspel.

In mijn verslag heb ik een aantal namen genoemd die er voor mij uitsteken, maar dit gelijkspel is de verdienste van de hele ploeg, die vanaf de eerste tot de laatste minuut heeft gevochten met strijdlust en werklust voor dat ene punt. En dat is ook een compliment waard. Moet ook gezegd worden dat de wedstrijd uitstekend werd geleid door scheidsrechter van de Reijt uit Ritthem die in deze wedstrijd de kaarten keurig op zak hield.

De komende twee weken zal blijken of de Boys de werklust en vechtlust kunnen doorzetten, want dan wachten de concurrenten voor degradatie, te weten Walcheren en VC Vlissingen. Volgende week wacht eerst de uitwedstrijd tegen Walcheren. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur in Vlissingen.