Col.Boys 1 – SKNWK 1

De vraag van deze dag was of de Boys na twee nederlagen weer eens een overwinning binnen konden halen. De tegenstander deze middag heette SKNWK uit Nieuwerkerk. Deze ploeg had vorige week nog met 7-3 gewonnen van Nieuwland. De Boys misten deze middag het nodige aan spelers. Zo waren Danny de Looff, Lesley Karstanje, Leon van Loon, Luuk Wattel en Raymond Yuen afwezig door blessures. Tweede doelman Jesper Priester stond na een liesblessure weer in het doel.

Op een goed bespeelbaar veld begonnen de Boys eigenlijk best wel goed aan de wedstrijd, want al na 7 minuten kwamen ze voor met 1-0 door een doelpunt van Raymond Rovers. Na dit doelpunt werden de Boys steeds meer naar achteren gedrukt en in de 17e minuut stond de gelijkmaker al op het bord. Na dit doelpunt kregen de Boys de zoveelste tegenslag te verwerken toen Steffan de Looff naar het leek aanzien met een hamstringblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger was de 15-jarige Thijs Nuijens, de aanvoerder van de onder-17. Na 25 minuten kwam SKNWK zelfs op een 1-2 voorsprong. Het was aan SKNWK te danken dat de Boys nog met een 1-2 stand gingen rusten, want zij kregen voor rust nog een aantal grote kansen om de voorsprong te vergroten.

Na de rust kwam SKNWK al gauw op een 1-3 voorsprong en leek de wedstrijd wel gespeeld. Met het inbrengen van Niek de Pau en Ryan Versluis waren de wissels ook opgebruikt. Het leek of SKNWK niet meer hoefde en de Boys konden niet, toch was er nog 1 kans voor Ryan Versluis, maar de doelman van SKNWK redde goed.

Ik kan iedere week wel kritisch zijn, maar met zoveel geblesseerden, wil ik ook weleens iets positiefs zeggen. Ik zie in dit elftal genoeg spelers rondlopen die uit onze eigen opleiding komen en zich ook maar staande moeten houden in dit elftal. Spelers die vorig seizoen nog speelde in de O19-1 en zelfs jongens die dit jaar nog in de O17-1 spelen mogen ook weleens in het zonnetje gezet worden en ik wil hun bedanken voor hun geweldige inzet dit seizoen.

Volgende week wacht voor de Boys een loodzware opdracht, want dan komt de nummer twee uit de competitie Luctor Heinkenszand op visite, een ploeg die samen met Veere strijd om de 1e plaats in de competitie en de laatste weken nogal met scherp schiet gezien de uitslagen. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.