Col.Boys 2 bekert door!

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen zaterdag wist Col.Boys 2 zich te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker. Hieronder volgt een verslag van de 3-1 overwinning op DOSKO 2.

Colijnsplaatse Boys 2 weer een rondje verder!

Na een prachtige, schitterende, fenomenale, sublieme, uitstekende bekerwedstrijd tegen de Noormannen 2, die pijnlijk onderuit gingen tegen Colijn 2, stond nu de 1e finale van de beker op het programma: DOSKO 2.

Het publiek was weer in grote getalen gekomen om hun ploeg, Colijnsplaatse Boys 2, aan te moedigen op ‘Sportpark Colijnsplaatse Boys’. Met o.a. de altijd zeer fanatieke enthousiaste supporter van Colijn 2, Robbert Gast, beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden met vele hoogtepunten en oogstrelend voetbal. Met zo’n legioen sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Bij de Boys één wijziging in de formatie van Wim de Fouw. In deze belangrijke wedstrijd krijgt Leon het vertrouwen van de trainer om zich te gaan bewijzen voor Colijn 2. Ook Leron van Keulen is weer bij de selectie gehaald na maanden weggeweest op de Zuipschuit.

Dan naar de wedstrijd. De kansen waren in het begin voor de Boys en het was wachten op het eerste doelpunt van de thuisclub. Dave en Sander, de zeer behendige spitsen, zorgden voor het meeste gevaar, wat leidde tot problemen achterin bij Dosko. De 1-0 hing in de lucht en die kwam dan ook. Na een schot van Sander kon de rebound worden binnengewerkt door Roy met een bekeken schuiver. Kort nadat dit doelpunt flink gevierd werd brak al snel een nieuwe aanval uit, een magnifique afstandschot van Dave leek mooi het doel in te vliegen, maar de lat zat nog in de weg. Even later brak Dave opnieuw door de verdediging van de bezoekers en met zijn linker was het via de binnenkant van de paal nu wel raak: 2-0 en het feest barstte al voorzichtig los in en rond het veld. Aan het einde van de 1e helft bracht Danny een voorzet voor op het hoofd van Dave, maar de strak ingekopte bal werd keurig gepakt door de goalie. Dan naar de kansen van de tegenpartij in de 1e helft… niet gezien. Achterin stond het als een huis.

Colijn begint de 2e helft met twee nieuwe creatieve impulsen op de flanken, Justin kwam erin voor Jordi en Roan nam de plek in van Roy. Achterin werd Chris vervangen door Joey. Invaller Justin had er zin in, met enkele solo’s bracht hij de verdediging in verlegenheid, met als hoogtepunt de “kap-de-bal-en-val-neer-shuffle”. Hiermee heeft hij zich vast en zeker in de kijker gespeeld tegen het einde van de transferperiode. Colijn had het lastiger in de 2e helft, doordat de kansen die gecreëerd werden onbenut bleven. Hierdoor bleef Dosko in de wedstrijd. Zeker toen daar ineens uit het niets de 2-1 op het scorebord kwam. Na een aanval van Colijn sloeg Dosko in de omschakeling toe. De bal werd voorgegeven en binnengetikt door Dosko. Tot frustratie van Leon van Loon die niet veel hoefde te verrichten tot dat moment, maar helaas was de keeper kansloos.

Dan een merkwaardig moment in de wedstrijd. Er werd vermoed dat Jordi al in de kantine zat te ‘pimpelen’ aan de bar, maar nee.., ineens was hij daar vanuit de dug-out (onder luid applaus van het publiek) met een sprintje voor een blessurebehandeling van Bertus. Er vanuitgaand dat de bidons gevuld waren met water kon Bertus de wedstrijd voortzetten. Maar die vraag of het écht water was blijft een raadsel, nadat ineens even later een vrije trap werd versierd door de net ingevallen Leron van Keulen, die mooi in de linker bovenhoek werd gekruld door Bertus. Dit doelpunt bracht meer lucht in de ploeg van Wim de Fouw. Na het doelpunt probeerde Sander, Luuk en Roan het de doelman nog lastig te maken met afstandschoten/voorzetten, maar verder dan 3-1 kwam het niet.

Kortom: COLIJNSPLAATSE BOYS 2 DOOR NAAR DE HALVE FINALE VAN DE BEKER! Wederom schrijven zij geschiedenis voor de club en zetten zij het Zeeuwse voetbal op de kaart!

De speakers konden aan en de kelen weer worden gesmeerd met een lekker pilsje! Onder genot van heerlijke klappers uit de jaren ’90 en heerlijke feestnummers kon het feestje worden gevierd. De kratten waren niet aan te slepen! Na een ruim kwartier, 3 kratten bier, was Roan de Fouw al weer op weg naar nummer vier. De derde helft is hiermee weer ouderwets in stand gebleven.

De Cupfighters kunnen in de volgende ronde VVC’68 3, SC Kruisland 2 of de winnaar van Kapelle 3 – IJzendijke 2 treffen. Gaat het ze lukken om de finale te bereiken? We gaan het zien!

PS: Kaartverkoop start over enkele weken, in afwachting op een uit- of thuiswedstrijd. Mocht het een uitwedstrijd zijn, kunnen de sponsoren en de supportersclub zich melden bij het 2e elftal voor het organiseren van een mooie Awayday. Bij een thuiswedstrijd gaan wij wederom uit van een uitverkocht huis.