MZC JO13/4-JO13

Zaterdag 18 maart speelden we ‘an dun oare kant van de brugge’ tegen MZC.

Lisa deed met de JO11 mee en Adam was helaas ziek, dus met 1 plaatsje op de bank bezet begonnen we de wedstrijd. MZC stond een paar plekken onder ons, maar dat hoeft na 5 wedstrijden nog niet zoveel te zeggen. We gingen voortvarend van start en in de eerste 5 minuten gingen doelpogingen van Timur en Jeroen maar net naast. Maar in de 7e minuut was het dan zover, Daan gaf vanuit de laatste man positie een lange pas tot in de 16 meter en na aanname schoof Jeroen de 0-1 langs de keeper binnen. 🙌🏻

Na 10 minuten stuurde Jeroen vervolgens Timur diep die de keeper passeerde en zo voor de 2-0 zorgde. Nu leek de beer los, maar door twijfelachtig verdedigen aan onze kant kon MZC met een lob over Luca heen de aansluitingstreffer maken. Daarna pakten we de draad weer goed op en op een pas van Jeroen schoof Tim de bal langs de keeper in het doel, 1-3. Een paar minuten daarna werkte Tim, na een dribbel in de 16, de bal over het uitgestrekte been van de keeper weer in het net. Tim was nu op dreef en vlak daarna zette Max voor en schoot Tim via binnenkant paal de 1-5 binnen. Even daarna passeerde Jeroen in het 16 meter gebied 2 tegenstanders en tikte vervolgens de 1-6 erin.

Toch gaf MZC het nog niet op en na wat rommelig uitverdedigen aan onze kant schoot hun rechter aanvaller van de 16 meter lijn de 2-6 erin. Vlak voor rust werd Coen in het strafschopgebied neergehaald de pingel schoot hij er zelf koelbloedig😎 in en zo gingen we met een comfortabele 2-7 voorsprong rusten.

Ondanks een nekblessure kon Emmily toch weer aan de 2e helft beginnen, samen met Martine bezette ze de flanken in de verdediging.  Zo’n 3 minuten na rust gingen we weer verder waar we gestopt waren, Tim schoot een pass van Timur koeltjes binnen en zo kwamen we op een 2-8 voorsprong. Enkele minuten later kwam na wat gerommel voor het MZC doel de bal in Tim’s voeten die niet twijfelde en de 2-9 maakte. Niet veel later legde Tim breed op Nils die maar rakelings naast schoot, vlak daarna kon de keeper een schot van weer Nils nog net pakken. Vervolgens ging Nick alleen op het doel af, hij stuitte op de keeper maar in de rebound was het weer Tim die het net liet bollen. Dat was nog niet genoeg voor Tim, want enkele minuten daarna kwam hij in de 16 in balbezit en schoot de 2-11 erin.

Weer wat later was het de beurt aan Finn, met een vlammend🔥 schot bracht hij de 2-12 op de borden. Nu was het weer even de beurt aan MZC, een poeier van hun rechterspits belande onhoudbaar voor Luca in het kruis. Die onderbreking was maar van korte duur want na een combinatie met Max vloog een schot van Timur via binnenkant paal erin. Vlak voor tijd werd de man van de wedstrijd Tim nog neergehaald in het strafschopgebied van MZC, hij gunde de penalty aan Max die de eindstand bepaalde op 3-14.

Het was een sportieve wedstrijd, waarbij er weer goed samengespeeld werd, en met dit mooie resultaat stijgen we op de ranglijst ook nog naar de 3e positie.