Promotie 1e Elftal

Print Friendly, PDF & Email

Col.Boys is door het gelijkspel tegen Veere gepromoveerd naar de derde klasse!

Voor de Boys stond nu echt de laatste wedstrijd op het programma van het seizoen 2015-2016. Na de overwinning met 1 doelpunt verschil vorige week tegen Veere (3-4) stonden de Boys op de drempel van de derde klasse.

Trainer Arjan Sandee begon in dezelfde opstelling als vorige week, hij zal wel gedacht hebben: “never change a winning team”. Alleen op de bank hadden andere spelers plaatsgenomen. Zo waren Dave Bout en Casper Vuijk opgeroepen om plaats te nemen op de bank, indien er iets nodig was in de spits.
De wedstrijd begon vrij stevig en al na een minuut spelen liet Veere merken uit een ander vaatje te tappen dan vorige week want een speler van Veere moest gelijk een harde overtreding maken en de toon van de wedstrijd was gezet.
Iets na deze harde overtreding schreeuwde heel Veere om een strafschop, maar de overigens goed leidende scheidsrechter Struik uit Ellemeet liet gewoon doorspelen.
De Boys kwamen steeds beter in hun spel en dat resulteerde in kleine kansjes, maar meer ook niet. Tot in de 25e minuut Kadar Abdullah de bal op zo’n 20 meter van het doel kreeg, hij speelde zich goed vrij en krulde de bal in de benedenhoek in het doel. Nu moest Veere 3 doelpunten maken om in de derde klasse te blijven. De Boys konden de voorsprong behouden tot aan de rust.

Na de rust moest Veere komen en daardoor kregen de Boys iets meer ruimte om het karwei af te maken, maar dit bleef uit en Veere ging steeds opportunistischer voetballen en met hoge ballen werken, maar de verdediging van de Boys gaf geen krimp. Tien minuten voor tijd gebeurde dan toch waar iedereen niet op had gehoopt. De bal kwam tegen de arm van Niels van Goudswaard en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty werd feilloos benut en nu braken er nog een zware tien minuten aan. Veere leek op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Na acht minuten blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk voor het einde van de wedstrijd.

Door dit gelijkspel en de overwinning van vorige week zijn de Boys de terechte winnaar van deze tweekamp met Veere en mogen ze zich nu derde klasser noemen. Een seizoen dat voor de Boys niet mooier kon eindigen, en vanaf deze plaats wil ik dan ook Trainer Arjan Sandee met zijn staf (Bertjan, Marco en Wim Siereveld) feliciteren met de promotie, maar ook de hele spelersgroep natuurlijk die hebben laten zien dat met hard werken ook een promotie bewerkstelligd kan worden. Helaas is er volgend jaar geen derby van Noord-Beveland, want de Boys zullen nu andere tegenstanders treffen.
Ook wil ik iedereen die de Boys een warm hart toedragen bedanken voor hun inzet. Vanaf deze kant wil ik iedereen een goede vakantie toewensen en hopelijk zien wij elkaar volgend seizoen weer langs het veld.