Spui 1 – Col.Boys 1

Print Friendly, PDF & Email

Voor de Boys stond vandaag de tweede uitwedstrijd naar Zeeuws-Vlaanderen op het programma. Twee weken geleden werd er afgereisd naar Cadzand en vandaag mochten ze aantreden tegen Spui. Deze ploeg had voor deze wedstrijd 3 punten verzameld in 4 wedstrijden. Het moest daarom voor de Boys geen probleem zijn om de drie punten mee terug te nemen naar Colijnsplaat.
Bij de Boys was Sven Hoogerheide weer terug na zijn avontuur in de kustmarathon die hij ook uitliep in 4,5 uur. Ook Joeri Goulooze was weer terug van ziekte, maar begon deze wedstrijd op de bank.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen de Boys drie opgelegde kansen die zeker een doelpunt verdiende, maar het geschut stond nog niet op scherp. En meestal is het de Wet van Murphy dat je dan een tegendoelpunt krijgt en dat gebeurde dan ook. De spits van Spui was even aan de aandacht ontsnapt en werd vlak voor de 16 meter onderuitgehaald door Bas van Os. Dit leverde een vrije schop op voor Spui, de aanvoerder ging achter de bal staan en schoof de bal naast de muur in het doel van Leon van Loon. Dit bracht de stand op 1-0. De Boys konden moesten nu in de achtervolging en moesten ervoor zorgen dat ze voor rust nog de gelijkmaker zouden maken. Dit gebeurde gelukkig ook, toen Steffan de Looff de bal op het middenveld kreeg, hij begon aan een solo en ronde beheerst af. Zo gingen beide ploegen rustten met een 1-1 stand.

Na de rust pakte de Boys de draad weer op en gingen op zoek naar een voorsprong en die kwam er ook. Raymond Rovers werd vlak voor de 16 meter gevloerd en dit leverde de Boys een vrije trap op. Hij ging zelf achter de bal staan en hij krulde de bal keurig over de muur in de kruising. Hierdoor kwamen de Boys voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong en probeerden ze deze uit te bouwen. En ook dit lukte toen Danny de Looff de bal ontving op ongeveer 25 meter van het doel en hij besloot maar eens te schieten. De bal werd nog aangeraakt door de keeper, maar het schot was hard genoeg om ervoor te zorgen dat de bal toch in het doel verdween. De Boys speelde de wedstrijd hierna zakelijk uit en gingen zo weer met de drie punten naar huis. Ze blijven nu ook in het spoor van Lewedorpse Boys en Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Gezien de kansen van vandaag wonnen de Boys deze wedstrijd terecht, maar voetballend kan het nog wel wat verbeteren. De Boys hebben nu bijna alle ploegen in het rechter rijtje gehad en zullen de komende weken de betere tegenstanders krijgen. Beginnend met volgend week zaterdag 27 oktober, een wedstrijd tegen de nummer 4 Wemeldinge. Deze wedstrijd wordt om 15:00 hier thuis gespeeld.