Trainers krijgen instructie van CIOS docent

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen woensdag heeft een enthousiaste groep trainers van Colijnsplaatse Boys een trainingsinstructieavond van Arie van der Zouwen gehad.

Arie van der Zouwen is jarenlang trainer geweest van diverse hoofdklasse teams. Momenteel heeft Arie geen club onder handen. Hij was dan ook direct bereid om Colijnsplaatse Boys te helpen. Arie is docent op het CIOS waar hij de voetbalafdeling onder zijn hoede heeft.

Zo’n 10 trainers waren op de uitnodiging af gekomen. Hij heeft vooral zijn ideeën over een voetbal training toegelicht. Centraal hierbij staat dat de kinderen vooral veel met de bal bezig zijn. Hij heeft diverse oefeningen toegelicht, welke door kleine aanpassingen voor alle niveaus en aantallen geschikt te maken zijn.

Woensdag 30 oktober zal er een vervolg instructie gegeven worden. We beginnen om 18.30 uur binnen met de training op papier te bespreken, waarna we om 19.00 buiten een training van de JO10 en JO11 gaan volgen.

Alle trainers/leiders zijn hierbij van harte welkom. Centraal idee is dat ook mensen met geen of weinig voetbalervaring kunnen helpen bij de trainingen, ook andere belangstellenden zijn dus van harte welkom.