Verslag Col.Boys 1 – Wolfaartsdijk 1

Na meer dan een half jaar mochten de Boys weer eens aantreden voor de competitie. De tegenstander van vanmiddag was Wolfaartsdijk en laat die ploeg nou net een aantal nieuwe spelers erbij hebben en in de beker soms verrassende uitslagen had, iets wat de Boys eigelijk niet konden zeggen , want in de voorbereidng wonnen de Boys geen wedstrijd maar dat dat niets zou zeggen bewijst deze wedstrijd .

Om 14.35 uur blies scheidsrechter Koster uit Vrouwenpolder voor het begin van de competitiewedstrijd. In de eerste 10 minuten taste beide ploegen elkaar af , maar daarna werd Colijn iets sterker en dit resulteerde in de 17e minuut voor de eerste kans toen Koen van Os stuitte op de keeper van Wolfaartsdijk. De rebound werd ook tot 2 keer toe door de keeper tegen gehouden en zo bleef het 0-0.De volgende kans was in de 25e minuut toen Joeri Goulooze alleen voor de keeper verscheen , maar ook hij strandde op de uitstekend uitkomende keeper. In de 30e minuut kreeg Koen van Os een kans om te schieten op het doel van Wolfaartsdijk, maar zijn schot raakte de paal. En meestal valt dat het doelpunt aan de andere kant. en dat was dan ook zo. Wolfaartsdijk kreeg in de 35e minuut een vrije schop te nemen en de bal kwam hard voor het doel , een speler die zich in buitspelpositie bevond en de bal nog raakte. Grensrechter Peter Quinten vlagde wel , maar de uitleg van de scheidsrechter was dat hij de bal niet raakte en niet hinderlijk buitenspel stond, dus werd het doelpunt goedgekeurd , zo gingen de Boys ruste met een 0-1 achterstand.

Na de rust leek Wolfaartsdijk de wedstrijd in handen te nemen , maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 55e minuut kregen de Boys een vrije trap op zo een 25 meter van de goal van Wolfaartsdijk. Luuk Wattel ging achter de bal staan en schoot de bal langs de muur in de korte hoek in het doel. En zo stonden de Boys op gelijke hoogte , na dit doelpunt namen de Boys de overhand en in de 60e minuut kreeg Martijn de Pree de bal vrij voor de keeper en met een geplaatst schot bracht hij de Boys aan de leiding . De Boys werden steeds sterker en dat resulteerde in de 64e minuut in een strafschop,toen Koen van Os werd gevloerd werd binnen de 16 meter . Koen ging zelf achter de bal staan , maar de keeper ging naar de goede hoek toe en haalde de bal uit de hoek. Toch was het Koen van Os die de Boys op een 3-1 voorsprong bracht. In de 70e minuut toen een lange bal van achteruit over iedereen heen ging en Koen met een uitschuifbaar been de bal in het doel schoof.

In de 75e minuut was er de rentree van Lars Siereveld die na een slepende knieblessure na 2 jaar weer in wedstrijdverband in de ploeg kwam. Hij stond nog geen 3 minuten in het veld en kreeg toe al de gele kaart voorgeschoteld , maar het mooiste voor Lars moest nog komen , toen hij in de 82e minuut de bal vrij voor het doel kreeg en dit buitenkansje niet onbenut liet en de Boys op een 4–1 voorsprong zette. Dat het in de slotfase nog 4-2 werd is voor de boeken.

De Boys werkte hard deze middag en dat resulteerde dan ook in een overwinning. Volgende week wacht MZVC 1 in Middelburg .De aanvang van deze wedstrijd is om 15.15 uur