SC Stavenisse 1 – Col.Boys 1

Print Friendly, PDF & Email

De tweede wedstrijd voor de poulefase van de beker was een uitwedstrijd naar SC Stavenisse. Deze ploeg speelt in de 4e klasse B. Nadat we na een uurtje rijden op het sportpark kwamen brak ineens de zon door en kon de wedstrijd op een goed bespeelbaar veld beginnen. Dit zou een gedenkwaardige middag worden voor spelers en begeleiding.

Col.Boys mistte door werkzaamheden en blessures een vijftal spelers, maar daardoor kregen de jonge jongens die overgekomen zijn uit de O19 een mooie kans zich te bewijzen. De eerste kans was dan ook voor Maikel v.d. Zande  die zijn schot op de paal zag belanden. Col.Boys bleef het betere van het spel houden en ook Justin Rijnhout kreeg een kans maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Stavenisse. De scheidsrechter ging steeds meer zijn stempel op de wedstrijd drukken en dat zou in de loop van de wedstrijd nog erger worden. Voor rust kreeg Lesley Karstanje al geel.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op tot het moment dat Lesley zijn tweede gele kaart kreeg na het neerleggen van een tegenstander en met rood kon vertrekken. Al kwamen de Boys met 10 man toch op een 0-2 voorsprong door goals van Maikel v.d. Zande en Danny de Looff. Toen ook Koen van Os met zijn tweede gele kaart kon vertrekken moesten de Boys met negen spelers verder en werd het steeds moeilijker, zeker als je ook nog eens een scheidsrechter tegen je hebt fluiten. Zo zag hij een geval van buitenspel over het hoofd. Uit deze situatie kwam de bal op de hand van Raymond Rovers en de bal ging op de stip. De penalty werd benut, 1-2. Je kon erop wachten dat ook de gelijkmaker op het bord kwam; de Boys kwamen er niet meer uit en twee minuten voor tijd scoorde Stavenisse de 2-2. Nog één keer mochten de Boys aftrappen en Raymond Rovers schoot de bal hard naar voren. Maikel v.d. Zande rende achter de bal aan en scoorde de 2-3, maar de scheidsrechter had geconstateerd dat Maikel te vroeg was ingelopen en gaf Stavenisse een indirecte vrije trap; iets wat volgens de spelregels helemaal niet kan.

Met dit gelijkspel hebben de Boys nog wel een kans op de volgende ronde, maar dan dient er volgende week zaterdag gewonnen te worden van Yerseke dat dan op bezoek zal komen in Colijnsplaat. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.