Brouwershaven 1 – Col.Boys 1

Na de overwinning tegen FC de Westhoek wachtte na een weekje rust de uitwedstrijd tegen Brouwershaven. Deze club stond in de rangschikking met hetzelfde aantal punten als de Boys, maar had een wedstrijd meer gespeeld. In de competitie hadden ze verschillende resultaten.

Bij de Boys waren 2 spelers afwezig ,doelman Raymond Yuen had verplichtingen jegens de intocht van sinterklaas en Justin Rijnhout haakte af na een blessure.

De Boys begonnen voortvarend aan de wedstrijd , want al na 32 seconden lag de bal in het doel van Brouwershaven. Koen van Os gaf een steekbal op Joeri Goulooze die 1 op 1 bij de keeper niet faalde.De boys gingen na dit doelpunt gewoon verder en kregen in de 12e minuut de kans op 0-2 toen een hoekschop van Job Nuijens op het hoofd van Daan Wattel terecht kwam, de bal leek in het doel te verdwijnen , maar werd net voor de lijn weggewerkt door een verdediger van Brouwershaven. Brouwershaven werd in de 1e helft maar 1 keer gevaarlijk , maar toen greep Sven Hoogerheide goed in . Na 25 minuten kwamen de Boys op een 0-2 voorsprong , toen wederom Koen van Os een steekbal gaf op Joeri Goulooze die met zijn slechte been de bal achter de keeper kon schieten. Tot aan de rust waren de Boys heer en meester op het veld en helaas konden ze de voorsprong niet uit bereiden en gingen ze de rust in met een 0-2 voorsprong.

Na de rust zag je hetzelfde spelbeeld en in de 50e minuut werd Koen van Os de diepte ingestuurd en ook hij faalde niet alleen voor de keeper. De Boys hadden nu een comfortabele voorsprong van 0-3. Al snel leek het 0-4 te worden toen Koen van Os weer alleenig op de keeper afging , maar de scheidsrechter ( die overigens een goede wedstrijd floot) blies op zijn fluitje om een eerdere overtreding terug te halen.
De enige echte kans die Brouwershaven kreeg was in de 75e minuut toen Ryan Versluis een overtreding tegen een speler van Brouwershaven beging binnen de 16 meter, strafschop dus . In eerste instantie stopte doelman Marvin Tilroe de bal , maar de terugspringende bal kwam wederom voor de voeten van de nemer en die schoot de bal alsnog in.
De Boys waren niet van slag door dit doelpunt en gingen gewoon verder waar ze gebleven waren . In de 80e minuut kregen de Boys een hoekschop te nemen en Job Nuijens ging achter de bal staanen hij schoot de bal rechtstreeks in het doel van Brouwershaven. In de 82e minuut kreeg Joeri Goulooze de bal in de 16 meter , maar hij zag zijn schot via de onderkant van de lat terug in het veld belandde . Toch maakte de Boys nog de 1-5 toen Job Nuijens de bal kreeg en hij Koen van Os vrij voor het doel zette en Koen maakte zijn 2e doelpunt van de wedstrijd.

De Boys speelde de beste wedstrijd tot nu toe en klimmen door deze overwinning naar de 4e plaats in de rangschikking . Volgende week spelen de Boys een thuiswedstrijd tegen Cadzand aanvang 14.30 uur