Col.Boys 1 – Bevelanders 1

De tweede wedstrijd in de beker was een eiland derby. Het 1e elftal speelde thuis tegen Bevelanders uit Kamperland . Voor de coronacrisis deden zij het goed in de 3e klasse.Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en wilde ze nog in aanmerking komen voor de volgende ronde dan diende er gewonnen te worden.

De Boys konden in een bijna complete samenstelling spelen en zo de Bevelanders partij gaan geven. Vanaf het begin zette Bevelanders druk op de verdediging van de Boys en probeerde de Boys hier zich onderuit te voetballen, maar eigelijk was het al duidelijk dat Bevelanders een sterke ploeg was . Na 10 miuten spelen kwamen de Boys dan ook al op achterstand toen de Boys op het middenveld de bal verloren en Bart de Bruijne de vrije tocht kreeg naar het doel van de Boys en alleen voor doelman Yuen niet faalde . De Boys moesten nu weer terugkomen van een achterstand en probeerde dit zo goed mogelijk te doen . Er waren kleine kansjes voor Koen van Os maar een doelpunt bleef uit. Na 23 minuten kwamen de Boys op een 0-2 achterstand toen Jimmy Strating zich vrij speelde in de 16 meter en de bal achter doelman Yuen schoof. Even leken de Boys terug te komen in de wedstrijd toen Koen van Os 1-2 binnenschoot , maar nog geen 5 minuten later keken de Boys weer tegen een verschil van 2 doelpunten aan toen Jeffrey de Jong de 1-3 scoorde . Vlak voor rust kregen de Boys nog de grootste kans maar een inzet van Koen van Os werd gekeerd door doelman Danny Oosse van Bevelanders anders hadden de Boys met een verschil van 1 doelpunt kunnen gaan rusten , maar helaas was dit niet het geval

Na de rust werd het spel van beide ploegen alleen maar slechter en de Boys kwamen niet verder dan twee schoten die net naast het doel gingen van Martijn de Pree en Joost Wattel. Bevelanders gooide de wedstrijd in het slot toen er een penalty werd gegeven na een duwfout van Stefan de Pree. Bart de Bruine schoot zijn 2e doelpunt binnen en zo de eindstand op 1-4 bepaalde.

Bevelanders won deze wedstrijd terecht, ook omdat de Boys de slag op het middenveld steeds veloren en daardoor vaak in een overtal situatie terecht kwamen . Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit naar Duiveland .