Col.Boys 1 – Jong Ambon 1

Na de nederlaag van vorige week tegen vc Vlissingen kregen de Boys deze keer bezoek van een op papier gemakkelijker tegenstander Jong Ambon die bij de onderste ploegen stond in de 4e klasse A.

In tegenstelling tot vorige week misten de Boys keeper Raymond Yuen , deze werd vervangen door Marvin Tilroe . Aanvoerder Sven Hoogerheide was net op tijd terug van een ski vakantie en begon gelijk in de basis waar ook een plekje was ingeruimd voor Ralph Boer dit ging ten koste van Daan Wattel.

In de eerste 20 minuten kregen de Boys zeker 4 opgelegde kansen om de scoren te openen. Zo waren Koen van Os , Joeri Goulooze en Ralph Boer dichtbij een doelpunt , maar zij faalde of schoten de bal over het doel van de keeper van Jong Ambon.
In de 25e minuut werd Bas van Os weggestuurd , de ass scheidsrechter van Jong Ambon vlagde wel voor buitenspel, maar scheidsrechter Simonse liet doorspelen waardoor Bas oog in oog kwam te staan met de doelman en hij faalde niet en zette de Boys terecht op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt werden de Boys slordiger in de passing en kwam Jong Ambon iets beter in de wedstrijd, toch kwam het tegendoelpunt uit de lucht vallen. In de 33e minuut kreeg Jong Ambon een vrije schop te nemen ter hoogte van de dugout van de bezoekers. De bal werd voor het doel gegooid en de spits kon tussen twee verdedigers van de Boys de bal inkoppen achter doelman Tilroe. De Boys moesten zich nu herpakken ,maar voor de rust resulteerde dit niet in doelpunten en beide ploegen gingen dan ook rusten met een 1-1 stand.

Na de rust bleven de de Boys slordig met de kleine kansjes omspringen die ze kregen en je kon er op wachten dat het doelpunt aan de andere kant ging vallen. Jong Ambon kreeg in de 70e minuut een hoekschop te nemen aan de linkerkant , de bal kwam voor het doel en deze werd ongelukkig geraakt door Sven Hoogerheide die zijn inzet achter doelman Marvin Tilroe zag verdwijnen en zo Jong Ambon op een 1-2 voorsprong zette. De Boys moesten nu alles op alles zetten om de gelijkmaker te maken . Trainer Niek v..d. Houten bracht twee verse krachten in het veld . Daan Wattel kwam voor Ralph Boer en Luuk Wattel kwam voor Jacco Verhulst . De Boys gingen steeds meer in de aanval en zelfs Sven Hoogerheide ging de voorste linies versterken , maar verder als kleine kansjes kwamen de Boys niet tot in de 90e minuut , De bal kwam hoog voor het doel en leek met de harde wind het doel in te gaan, maar met kunst en vlieg werk hield de doelman de bal ( die door een vaste supporter van de Boys al achter de lijn was gezien) uit zijn doel , maar de attent volgende Daan Wattel kopte de bal alsnog in het doel. Alles wat Jong Ambon was schreeuwde om een overtreding op de doelman , maar scheidsrechter Simonse wees gedecideerd naar het midden en zo stond de eindstand van 2-2 op het bord.

Als de Boys in de eerste 20 minuten beter met de kansen hadden omgesprongen dan waren zeker de 3 punten in Colijn gebleven en mochten ze nog blij zijn dat er alsnog een punt uit de brand werd gesleept

Zaterdag 8 februari wacht voor de Boys wederom een thuiswedstrijd, dan spelen zij tegen Spui een ploeg waarin de uitwedstrijd nog met 2-2 werd gelijkgespeeld na een 2-0 achterstand. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur