Col.Boys 1 – Spui 1

Na het teleurstellende gelijke spel van vorige week tegen Jong Ambon wachtte voor de Boys weer een ploeg die in de onderste regionen van de 4e klasse A bivakkeerde. Maar tegenstander Spui was voor de Boys niet zo gemakkelijk als de rangschikking zou vermoeden , want immers de uitwedstrijd werd maar ternauwernood met 2-2 gelijkgespeeld na een 2-0 achterstand . En was een fysieke ploeg waartegen de Boys niet graag voetbalde.

Bij de Boys was doelman Raymond Yuen klaargestoomd door verzorger Arthur Welter om deze wedstrijd te keepen. Jacco Verhulst ontbrak wegens werkzaamheden waardoor Daan Wattel in de basis begon Op de resevebank zaten Niek de Pau , Joost Spies en Chris Tolhoek .

Al in de 1e minuut van de wedstrijd kregen de Boys een reuze kans om de scoren te openen , Joeri Goulooze soleerde door de verdediging van Spui heen en passeerde ook de keeper , maar hij schoof de bal in het zij net. Col.Boys controleerde de wedstrijd en bleef gevaarlijk. In de 15e minuut resulteerde dit in een 1-0 voorsprong toen wederom Joeri Goulooze voor de keeper verscheen en deze keer faalde hij niet. 2 minuten later werd Koen van Os op het randje van buitenspel weggestuurd en kwam oog in oog te staan met de doelman van Spui en ook hij faalde niet en bracht de Boys op een 2-0 voorsprong. De Boys gingen verder en in de 30e minuut kregen zij de kans om de wedstrijd in het slot te gooien toen Ryan Versluis plotseling alleen voor de doelman verscheen , maar zijn schuiver ging net naast de paal . Tot die tijd had Spui eigelijk weinig kansen gekregen , maar in de 40e minuut maakte ze toch de aansluitingstreffer doordat een speler heerlijk uithaalde vanaf ongeveer 25 meter, hij krulde de bal over doelman Raymond Yuen in de kruising waardoor Spui er weer in ging geloven , maar gelukkig haalde de Boys de rust met een 2-1 voorsprong.

Na de rust gooide Spui er een schepje bovenop en ging misschien wel eens over de schreef wat betreft de overtredingen. De Boys probeerde daar wel onder uit te voetballen en dat leverde ook kansen op die wederom niet werden verzilverd. De 3-1 bleef ook lang uit. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam in de 70e minuut toen Koen van Os alleen op de doelman van Spui afging. Een verdediger van Spui ging in achtervolging en haalde Koen net voor de 16 meter onderuit , waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan de terechte rode kaart te tonen voor deze verdediger. Overigens de toegekende vrije schop ging niet in het doel. De Boys bleven wel in de organisatie voetballen , maar Spui kreeg met 10 man wel de kans om de gelijkmaker op het bord te krijgen , maar een voorzet kon niet door een aanvaller in het doel worden geschoten waardoor de Boys met de schrik vrij kwamen. In de 80e minuut gooiden de Boys de wedstrijd in het slot toen Joeri Goulooze op de linkerkant doorging hij zag zijn maat Koen van Os vrij voor het doel staan en deze kon de bal in het lege doel schuiven. Nu was de wedstrijd gespeeld en de Boys liepen dan ook nog uit naar een 5-1 overwinning door nog eens 2 doelpunten van Koen van Os die nu in totaal 18 doelpunten heeft gemaakt.

Deze uitslag was zeker niet geflatteerd voor de Boys gezien het aantal kansen wat de Boys deze wedstrijd kregen .
Volgende week wacht voor de Boys een uitwedstrijd naar Burg Haamstede waar de nummer 4 van de competitie FC de Westhoek wacht voor de Boys de thuiswedstrijd werd door de Boys met 2-1 gewonnen. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur