Col.Boys 1 – Yerseke 1

Zoals ik in mijn voorbeschouwing deze week al schreef moeten de Boys nog 7 finales spelen om een rechtstreekse degradatie te voorkomen. De eerste van deze finales was een thuiswedstrijd tegen Yerseke, die in principe niets meer te verliezen hebben, want nacompetitie voor promotie zal Yerseke wel halen.

Nu zou je denken dat de jongens van Colijn er wel gelijk op zouden klappen om te laten zien dat er op Colijn niets te halen viel vandaag, maar het tegenovergestelde was de eerste helft waar. Misschien kwam het ook doordat de Boys tegen de wind in moesten voetballen, maar dat mag toch geen excuus wezen om zo’n slechte eerste helft op de mat te leggen waarin de Boys nauwelijks gevaarlijk werden en niet één uitgespeelde kans kregen. Na 25 minuten kwam Yerseke dan ook op een 0-1 voorsprong toen Sven Hoogerheide de bal over de uitgekomen Leon van Loon schoot. Vijf minuten later keken de Boys zelfs tegen een 0-2 achterstand aan toen de topscoorder van Yerseke, Arjen de Koeijer, met een prachtige kopbal doelman Leon van Loon het nakijken gaf.

Wat de dames in kantine in de thee hadden gedaan zullen we nooit weten, maar de Boys kwamen de tweede helft ineens tot leven en Yerseke ging steeds minder voetballen. In de 60e minuut was er een vrije trap aan de linkerkant van het veld voor de Boys, de bal van Lars Siereveld kwam hoog voor het doel en Koen van Os kopte de aansluitingstreffer binnen. Nu gingen de Boys ook op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. De Boys kregen aan de rechterkant een vrije trap te nemen. Raymond Rovers ging achter de bal staan en schoot de bal rechtstreeks op het doel. Op het oog leek het of Bertus Siereveld de bal nog raakte, maar navraag na afloop in de kantine bleek dat Bertus de bal niet had geraakt, maar goed de Boys stonden op gelijke hoogte. Echter zouden ze alleen met een overwinning iets opschieten en daar gingen zij dan ook voor. Wel kwamen de Boys nog goed weg toen een overtreding in het 16-metergebied van de Boys niet werd bestraft door scheidsrechter Kaptein. Toch kregen de Boys in de laatste minuut nog het deksel op de neus toen een voorzet van Yerseke vanaf de rechterkant verkeerd werd geraakt door Koen van Os en bal achter doelman Leon van Loon in het doel ging en de drie punten meegingen naar Yerseke. Voor de Boys rest nu nog alleen maar keihard trainen met zijn allen en je ploeggenoten daarbij niet in de steek te laten, want jullie moeten er nu alles aan doen om in deze klasse te blijven.

Volgende week wacht voor de Boys de uitwedstrijd naar Kapelle, deze wedstrijd vangt aan om 15.00 uur.