V.C.K. 1 – Col. Boys 1

Voor beide ploegen stond er deze zaterdag veel op het spel in de strijd tegen degradatie, maar voor de Boys was er eigenlijk maar één opdracht deze middag. Zij moesten winnen om in ieder geval rechtstreekse degradatie te voorkomen, want bij verlies zou de achterstand op VCK al tot 6 punten oplopen en dan heeft VCK bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Bij de Boys werden een zevental spelers gemist om verschillende redenen, maar trainer Arjan Sandee kon beschikken over 14 spelers en deze moesten het doen vandaag. Aan beide ploegen kon je zien dat er behoorlijk wat spanning op de wedstrijd stond, maar VCK kwam steeds beter in het spel. In de 15e minuut van de wedstrijd werd een goede aanval van VCK dan ook beloond met een voorsprong. De Boys lieten de moed niet zakken en zochten de aanval. Vijf minuten na het doelpunt ging Kadar Abdullah de zestien-meter binnen en werd neergelegd. Lesley Karstanje ging achter de bal staan en benutte de penalty, 1-1.
Lang konden de Boys niet genieten van de gelijke stand want 5 minuten later keken de Boys alweer tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam ongelukkig op de borst van Danny van Boxel terecht en de bal veranderde zo van richting dat doelman Leon van Loon kansloos was.

In de rust werd gelijk ingegrepen door de trainer, hij bracht Bertus Siereveld en Sander van Ouwerkerk in het veld voor Luuk Wattel en Jesse de Jong. Een ingreep die later in de wedstrijd nog grote gevolgen zou hebben.
De Boys moesten op zoek naar de gelijkmaker en gaven dan ook steeds meer ruimte weg aan VCK om de voorsprong te vergroten maar het was aan de doelman te danken dat de achterstand niet groter werd. Ook de Boys kregen wat kleine kansjes maar het duurde tot de 80e minuut dat de Boys op gelijke hoogte kwamen toen Dave Bout de bal doorspeelde aan Steffan de Looff, die op het randje van buitenspel de bal keurig in het doel schoot. De assistent scheidsrechter van VCK vlagde nog wel voor buitenspel, maar de scheidsrechter wees naar het midden.
De Boys zetten alles op alles om de overwinning nog binnen te halen, maar in de blessuretijd leken de punten toch in Koudekerke te blijven, want in de 93e minuut van de wedstrijd kon een speler van VCK tussen 5 man de bal nog aannemen en de bal ging tergend langzaam over de doellijn in het doel.
Nu moesten de Boys weer opnieuw beginnen en in de laatste aanval maakten ze nog gelijk. De bal kwam van de linkerkant voor het doel van VCK, de keeper stompte de bal weg, deze bal kwam voor de voeten van good-old Bertus Siereveld (47 jaar) die geen moment twijfelde en de bal direct binnenschoot.

Op basis van inzet in de tweede helft verdienden de Boys dit gelijkspel, maar helaas voor de Boys werd de achterstand op de veilige plekken wel groter. Voor de degradatieplaatsen komen nog drie ploegen in aanmerking, te weten Jong Ambon, Col.Boys en VCK waarbij VCK drie punten voorsprong heeft op de andere twee ploegen.

Volgende week spelen de Boys thuis tegen de nummer drie in de rangschikking, Yerseke, en hopelijk kunnen de jongens een keer de drie punten in eigen huis te houden. Aanvang van deze wedstrijd is om 14:30 uur.