Col.Boys 1 – Patrijzen 1

Na twee weken rust voor de Boys stond vandaag de wedstrijd tegen Patrijzen op het programma. Patrijzen is dit seizoen voor het eerst in het zaterdagvoetbal te bewonderen en zij deelden samen met de Boys en De Noormannen de 4e plaats in de rangschikking voorafgaand aan deze wedstrijd. Voor de Boys ook een belangrijke wedstrijd met het oog op de 2e periode waarin zij de tweede plaats bezetten op twee punten achterstand van koploper Luctor Heinkenszand.

Onder een mooi winterzonnetje begonnen beide ploegen aan deze wedstrijd en de Boys begonnen sterk aan de eerste helft waarin er kansen waren voor Dave Bout en een schot van Danny de Looff dat op de lat terecht kwam. Ook kwamen de Boys goed weg toen doelman Leon van Loon te vroeg uit zijn doel kwam en werd omspeeld door een speler van Patrijzen, wiens voorzet bij een andere speler van Patrijzen terechtkwam, maar Graham Holmes kon op de lijn redding brengen voordat de bal in het doel belandde.
Tien minuten voor rust ging Dave Bout goed door, hij kwam alleen voor de keeper maar deze redde goed. De terugspringende bal kwam bij Steffan de Looff terecht en deze werd neergelegd door de keeper van Patrijzen. De scheidsrechter legde de bal op de penaltystip en Lesley Karstanje ging achter de bal staan. Hij mistte niet en de Boys gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de rust ging Patrijzen op jacht naar de gelijkmaker. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen beide ploegen met tien man te staan toen een speler van Patrijzen hard inging op Koen van Os, waarna hij en Graham Holmes in het ontstane opstootje beiden direct rood kregen. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker toen een vrije trap vanaf de linkerkant van dichtbij werd binnen gekopt. Even leken de Boys de controle over de wedstrijd kwijt te raken maar wist het in de omschakeling nog wel gevaar te stichten. Zo kopte invaller Rick de Pree de bal bovenop de lat na een voorzet van Lars Siereveld. De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar vijf minuten voor tijd kreeg Bertus Zoeteweij de bal op zo’n 30 meter van het doel en met een fantastische uithaal die binnenkant paal in de kruising vloog besliste hij toch nog de wedstrijd in het voordeel van de Boys.

De Boys staan door deze overwinning samen met De Noormannen op een gedeelde derde plaats. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hoedekenskerke. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.