Apollo’69 1 – Col.Boys 1

Na de grote overwinning op Patrijzen van vorige week moesten de Boys deze zaterdag aantreden tegen Apollo’69 uit ’s Gravenpolder. Deze ploeg stond net boven de drie onderste ploegen en op papier moest deze wedstrijd te doen zijn voor de Boys. Maar al in de voorbereiding van deze wedstrijd ging het mis, want bij aankomst in ’s Gravenpolder bleek er 5 paar kousen te missen. Hierdoor begon de wedstrijd een kwartiertje later dan gepland. De Boys mistten in de basisopstelling buiten de langdurige geblesseerden, dit keer ook Graham Holmes. Sander Sallet was zijn vervanger. Op de bank zaten Joost Wattel, de 16-jarige Thijs Nuijens en voor het eerst in competitieverband de pas 15-jarige Job Nuijens.

De wedstrijd kon voor de Boys niet beter beginnen, want in de 3e minuut kregen de Boys al een vrije trap op de rand van de 16 meter. Specialist Raymond Rovers ging achter de bal staan en schoot de bal heerlijk over de muur binnen. De Boys bleven de aanval kiezen en in de 15e minuut werd Steffan de Looff in de 16 meter onderuitgehaald. De strafschop werd genomen door Raymond Rovers en hij liet de keeper kansloos. Stand: 0-2. Vorig seizoen is ook drie keer een voorsprong van twee doelpunten weggeven, dus de spelers waren gewaarschuwd. De Boys ging achteruit leunen en lieten de tegenstander te ver komen en je kon erop wachten dat de tegenstander de aansluitingstreffer zou maken. Dit gebeurde dus ook uiteindelijk, de bal werd hoog voor het doel gebracht en bij de tweede paal kon een speler van Apollo vrij inkoppen. Maar de Boys kregen nog een tegenslag te verwerken toen aanvoerder Steffan de Looff met een hamstringblessure het veld moest verlaten, zijn vervanger was Thijs Nuijens. Thijs was gelijk betrokken bij de gelijkmaker toen hij een overtreding beging binnen de 16 meter. Apollo kreeg een strafschop en deze werd feilloos benut. De Boys konden weer van voor af aan beginnen. Voor de rust kwamen ze niet meer gevaarlijk voor het doel zodat beide ploegen gingen rustten met een 2-2 stand.

Na de rust tapte de Boys uit een ander vaatje en zette direct druk op de verdediging van Apollo en dat resulteerde in de 55e minuut tot een treffer. De 16e jarige Thijs Nuijens ontliep de buitenspelval en ging alleen op de doelman af. Hij schoof de bal beheerst langs de doelman en de Boys stonden weer op een 2-3 voorsprong. Na deze treffer gingen ze opzoek naar een grotere voorsprong en die kwam er ook. Col.Boys kreeg aan de linkerkant een vrije trap te nemen. Raymond Rovers speelde de bal hoog voor het doel en Koen van Os kopte de bal keurig binnen. De koek was nog niet op, want in de 75e minuut ontliep Maikel v.d. Zande de buitenspelval en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Thijs Nuijens. Hierdoor kwamen de Boys op een 2-5 voorsprong. Je zou denken dat de Boys wel hadden geleerd van de 1e helft maar niets was minder waar. Apollo ging met de hoge bal spelen en ook waren zij gevaarlijk met vrije trappen. Ondertussen kwam de 15-jarige Job Nuijens in het veld voor Joeri Goulooze. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Apollo een vrije trap te nemen aan de linkerkant, de bal kwam hoog voor het doel en bij de tweede paal stond een speler zo vrij dat hij deze kans niet kon missen en hierdoor werd het verschil was nog maar 2 doelpunten. De Boys werden verder en verder naar achteren gedrukt en het was wachten op de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook bij het ingaan van de blessuretijd. Apollo kreeg weer een vrije trap en je zou denken dat er nu wel geleerd was van de vorige tegen treffers maar wederom stond er een speler vrij en die kon de bal gemakkelijk binnenschuiven. Apollo ging nu op zoek naar de gelijkmaker en het was aan doelman Leon van Loon te danken dat deze er niet kwam. Hij haalde onder meer met een knappe redding een kopbal onder de lat vandaan. In de laatste minuut werd de wedstrijd met een counter gelukkig beslist door Maikel van de Zande.

Gezien de wedstrijd was een gelijkspel misschien terecht, maar de Boys namen de 3 punten mee naar Colijn.. Omdat koploper Lewedorpse Boys gelijkspeelden, is de achterstand nog maar 3 punten. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Domburg. Aanvang 14.30 uur.