Col.Boys 1 – Patrijzen 1

Na de nederlaag van vorige week zaterdag tegen MZVC moesten de Boys karakter tonen en proberen deze zaterdag de punten in eigen huis te houden. Dit moest gebeuren tegen Patrijzen die de week nog met 3-0 hadden gewonnen van Jong Ambon en op de ranglijst op 5 punten van de Boys stonden. Dus bij verlies van de Boys zouden ze terug kunnen komen tot op 2 punten.

Bij de Boys ontbrak ten aanzien van vorige week Stefan de Pree die met een schouderblessure verstek moest laten gaan hij werd vervangen door Jesse de Jong, Raymond Rovers was niet helemaal fit en begon de wedstrijd op de bank zijn vervanger was Sander Sallet, verder zaten op de reservebank ook nog Maikel van Boxel en Delano Pauwels.

Op een zeer hobbelig veld begonnen beide partijen aan de wedstrijd en de eerste 20 minuten was het aftasten en beide ploegen kregen geen uitgespeelde kansen, maar in de 25e minuut kreeg Patrijzen de bal op het middenveld , de bal werd doorgespeeld naar de rechterkant en die speler kwam naar binnen  hij schoot de bal langs de handen van doelman Leon van Loon binnen. Maar lang mocht Patrijzen niet genieten van de voorsprong want nog geen 5 minuten later kreeg Steffan de Looff de bal het middenveld en hij zag Maikel v.d. Zande diep gaan de pass kwam op het juiste moment en Maikel scoorde beheerst.
In de 37e minuut beging Graham Holmes een overtreding op het middenveld waarvoor hij terecht geel kreeg, Graham bleef praten tegen de scheidsrechter en kreeg zijn tweede gele kaart, de Boys moesten nu verder met 10 spelers en haalde de rust met een 1-1 stand.

Na de rust leek het wel of Patrijzen met 10 man speelde , want in de 50e minuut kreeg Danny de Looff de bal recht voor het doel en hij besloot maar eens te schieten en dat schot trof doel, maar de koek was nog niet op, want in de 53e minuut ging Maikel v.d. Zande goed door en hij zag Joeri Goulooze voor het doel vrij staan en deze schoof de bal keurig in het doel, Maar wat doelpunten vandaag kon het niet op voor de Boys. In de 62e minuut werd Maikel v.d. Zande weer de diepte ingespeeld en hij was een fractie eerder bij de bal als de doelman van Patrijzen en ook deze bal ging in het doel. 4-1 . De keeper van Patrijzen moest met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door een keeper van de O19. Maar het was nog geen einde van het doelpuntenfestijn want in de 70e minuut kreeg wederom Maikel v.d. Zande de bal en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt  door Joeri Goulooze 1-5 . De Boys namen iets gas terug en Maikel v.d. Zande werd vervangen door Delano Pauwels die na twee jaar afwezigheid weer is begonnen met voetballen en Maikel van Boxel ( die zijn debuut maakte in het 1e elftal) kwam in het veld voor Jesse de Jong.
Patrijzen bracht de stand in de 72e minuut nog wel op 5-2 maar het slotakkoord was wederom voor de Boys. In de 83e minuut maakte Joeri Goulooze zijn derde doelpunt van de middag en dit onder toezicht van de zwarte pieten die deze middag samen met sinterklaas op het dorp waren aangekomen .

De Boys hebben zich deze middag goed herpakt al zag het er in de 1e helft niet naar uit dat het zo een scoreverloop zou hebben. Door het punten verlies van Lewedorpse Boys komen de Boys terug tot op 5 punten van de koploper en blijven op de 3e plaats in de rangschikking staan. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Apollo’69 in ’s Gravenpolder. De aftrap is om 14.30  uur  en misschien kunnen de Boys hun 3e plaats met succes verdedigen .