Col. Boys 1 – Kruiningen 1

VV Colijnsplaatse Boys 1 – VV Kruiningen 1

Het is zaterdag ochtend 8 april, verschillende mensen uit Colijnsplaat worden wakker met een snel kloppend hart. Ze weten dat hun groen gele trots vanmiddag thuis tegen Kruiningen 3 punten moeten pakken, om rechtstreekse degradatie te willen ontlopen.

Om half 2 s ’middags maakt Arjan Sandee zoals gebruikelijk zijn opstelling bekend aan het grote publiek. Op de bank zitten de volgende spelers: Jesse de Jong, Dave Bout, Jawad Temury en Graham Holmes. Graham Holmes is 4e wissel en is vooral mee omdat hij net zoals de Heitinga’s en Westermans van Ajax belangrijk is in de kleedkamer. Adrie Schrier ook bekent als de verzorger van VV Goes ondersteund vandaag Bert-Jan Adelerhof wegens de vele pijntjes bij de spelers. Arjan Sandee begint met een 5-3-2 formatie. De basis 11 luidt als volgt:

Doelman: Leon van Loon

Rechts achter: Bertus Siereveld

Centraal verdediger: Koen van Os

Centraal verdediger: Raymond Rovers ©

Centraal verdediger: Lesley Karstanje

Links achter: Lars Siereveld

Verdedigende middenvelder: Danny de Looff

Centraal middenvelder: Jacco Verhulst

Aanvallende middenvelder: Steffan de Looff

Net achter de spits: Kadar Abdullah

Diepe spits: Danny van Boxel

Terwijl de Boys naar de kleedkamer lopen, komen zij erachter dat de shirts en broekjes nog bij Dave Bout thuisliggen. Dave had aangegeven dat hij later was, omdat hij nog een spoed bestelling van zijn werk in Rotterdam moest leveren. Na verschillende telefoontjes bleek toch echt dat de shirts en broekjes niet op tijd aanwezig zouden zijn. Gelukkig speelde het tweede in de uit tenues en stond te tas met hun thuis tenues in de kantine. Met goedkeuring van het tweede, zijn de Boys in hun tenues gaan spelen.

Door de tenues was er wel vertraging en hadden de Boys maar 15 minuten om warm te lopen. Onder aanvoerder Raymond Rovers werd er een kort maar zeer krachtig warming-up uitgevoerd. Je kon gelijk aan de jongens zien dat scherpe aanwezig was.

Dan is het eindelijk half 3. Het zonnetje schijnt en de supporters waren weer in grote getalen komen opdagen. Zij aan zij komen de spelers met de scheidsrechter onder luid applaus van het publiek het veld oplopen. De pasjes worden gecontroleerd en de wedstrijd waar al heel de week over gepraat wordt, kan dan eindelijk beginnen.

Onder leiding van de hardwerkende spits Danny van Boxel wordt er hard gewerkt en veel duels gewonnen. In de 4e minuut werd er al snel een gele kaart getrokken na een harde sliding op de bal van Steffan de Looff. Door deze gele kaart is hij de volgende wedstrijd geschorst. Na 7 minuten kreeg Lars Siereveld aan de linkse kant van het veld de bal. Hij slingert de bal hoog voor. De bal beland op Steffan de Looff zijn hoofd die hem terug kopt op de goed meegelopen Kadar Abdullah, die hem dan alleen nog maar hoeft binnen te tikken. 1-0!!!!!!! Deze goal wordt uitbundig gevierd door de supporters en spelers. In de 17e minuut krijgt Danny de Looff op het middenveld de bal. Hij geeft een geweldige steekbal op Kadar Abdullah. Kadar gaat alleen op de goal af en schiet de bal langs de keeper in de goal. 2-0! Een uitstekend begin van de Boys! In plaats van in te zakken geven de Boys alleen nog maar meer gas. Dat resulteerde in 2 gevaarlijke schoten van Jacco Verhulst die rakelings over de ballenvanger scheerden. In de 35e minuut is het dan weer raak. Er wordt een hoekschop genomen aan de rechtse kant van het veld door Kadar Abdullah. Hij geeft hem hoog en strak voor. Bertus Siereveld springt als een jonge god hoog de lucht in en kopt hem snoeihard langs de keeper. 3-0!!! Vijf minuten voor rust krijgen de boys nog een grote kans. Steffan de Looff speelt de bal in op de goed vrij gelopen Danny van Boxel. Danny van Boxel tikt hem met sliding door op de altijd opkomende back Lars Siereveld. Hij schiet hem hard op goal, maar de keeper van Kruiningen weet de bal met een goede safe net naast te tikken. Net voor rust krijgt de tegenstander nog een goede kans. De nummer 9 van Kruiningen gaat alleen op de goal af, maar doelman Leon van Loon weet zijn schot te pareren.

Ruststand: 3-0. In de kleedkamer wordt er duidelijk dat Danny de Looff en Bertus Siereveld niet meer door kunnen gaan wegens blessures. Voor Danny de Looff komt Dave Bout in het veld, die de spits positie gaat vervullen. Danny van Boxel schuift terug naar het middenveld. Bertus Siereveld wordt vervangen door Jesse de Jong, die al een helft bij het tweede heeft gespeeld. Arjan Sandee hamert er op dat de Boys gas moeten blijven geven, want Kruiningen zal nog met een offensief komen. Na een heerlijk bakje thee, uitstekend ingeschonken door Bert-Jan Adelerhof, beginnen de boys aan de tweede helft.

Het wordt gelijk duidelijk dat Kruiningen zicht niet gewonnen geeft. Na 1 minuut krijgen ze gelijk een grote kans, maar Leon van Leon weet met een spectaculaire redding de bal uit de goal te houden. Kruiningen speelt veelt lange ballen, maar echt gevaarlijk worden ze niet op een paar kleine kansjes na. De groen gele muur onder leiding van Koen van Os geeft geen krimp. In de 60e minuut komen de Boys er met een snelle counter eruit. Kadar Abdullah ontvangt de bal op 20 meter van de goal. Met een solo waar de Ronaldo’s en Messi’s van tegenwoordig jaloers op zouden zijn, kapt hij 3 man uit en schuift de bal langs de keeper. 4-0!!!! Kadar maakt hier mee zijn derde doelpunt en het publiek scandeert zijn naam uit volle borst. Kadar laat hiermee zien dat hard trainen wordt beloont met goede resultaten. De wedstrijd is hiermee gespeeld. Raymond Rovers krijgt nog een vrije trap te nemen op 20 meter van de goal. Supporters gingen al achter de ballenvanger staan om de bal te zoeken in de bosjes. Maar dit keer was het niet nodig. Hij schiet hard en de bal vliegt rakelings langs de kruising. Voor de rest zijn er nog maar weinig hoogtepunten te beleven op een paar oerkreten van Koen van Os en een gele kaart voor Jacco Verhulst na.

De wedstrijd eindigt met een terechte uitslag van 4-0. De spelers gaan onder luid applaus van het veld af. Na het douchen, sluit Graham Holmes buiten de kantine zijn telefoon aan op de box en wordt de welbekende “Power Hour” opgezet. Jong en oud genieten hier met volle teugen van en de nodige flesjes bier worden achterover geslagen. Al met al een mooie voetbalmiddag!

Volgende week krijgen de Boys een welverdiend weekje rust en over 2 weken spelen ze thuis tegen VV Lewedorpse Boys. Hiervan zullen ze ook moeten winnen en daarom hebben ze de steun van het publiek weer hard nodig. Dus we hopen de supporters weer in groten getale te mogen begroeten.