Col.Boys 1 – Nieuwland 1

Na het gelijkspel van vorige week tegen GOES mochten de Boys vandaag voor de eerste competitiewedstrijd thuis aantreden tegen Nieuwland 1. Voor deze ploeg begon vandaag pas de competitie. Omdat de velden vorige week op Nieuw-en Sint Joostland nog niet bespeelbaar waren, was hun wedstrijd afgelast. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al en toen was Colijn twee keer te sterk voor Nieuwland, maar gemakkelijke overwinningen waren het niet.

Het basiselftal dat vorige week begon in Goes was ook het team dat trainer Niek v.d. Houten nu aan het begin van de wedstrijd het veld opstuurden. De Boys moesten het spel maken en Nieuwland speelde op de counter, maar beide ploegen waren de eerste 20 minuten aan elkaar gewaagd en het was wachten op het eerste doelpunt van deze middag. Helaas voor de Boys viel deze aan de verkeerde kant. Graham Holmes speelde de bal te kort terug op doelman Leon van Loon en daarvan kon de spits van Nieuwland profiteren.
De Boys moesten nu in de achtervolging en al vlug lag de gelijkmaker erin, Bas van Os speelde de bal op Joeri Goulooze die vrij voor de keeper kwam en beheerst de bal in het doel schoof. De Boys kregen voor rust nog één kans, een schot van Raymond Rovers werd ternauwernood gekeerd door de doelman van Nieuwland. Beide teams gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust moesten de Boys al snel met 10 man verder toen Stefan de Pree met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Toch was Colijn met 10 spelers sterker dan Nieuwland. In de 65e minuut kregen de Boys de eerste kans in de tweede helft toen Joeri Goulooze alleen voor de keeper kwam, maar tegen de keeper opschoot. Het was nog niet gedaan met de kansen, want zo werd een bal van Danny de Looff en een omhaal van Koen van Os van de lijn gehaald. Ook Maikel v.d. Zande (die in het veld was gekomen voor Jesse de Jong) kreeg een aantal kleine kansjes, maar een doelpunt bleef uit. In de 78e minuut kregen de Boys een vrije trap te nemen na een overtreding op Danny de Looff. Raymond Rovers ging achter de bal staan en krulde de bal over de muur en de keeper in de kruising. De Boys stonden nu voor en Nieuwland ging nu alles of niets spelen met veel hoge ballen, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De Boys hielden stand en konden na 7 minuten blessuretijd de eerste 3 punten van de competitie bijschrijven.

De Boys begonnen iets te slap aan deze wedstrijd, maar herpakte zich na het doelpunt van Nieuwland. Toen ze ook nog met 10 man kwamen te staan knokte zij zich in de wedstrijd, wat een compliment waard is. Ze behaalde een terechte overwinning. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Cadzand en hopelijk kunnen dan ook de 3 punten mee terug genomen worden naar Colijnsplaat.