Kruiningen 2 – Col. Boys 2

Vandaag was de eerste competitie wedstrijd in en tegen Kruiningen op de “Kruse Matte”. Met nog wat last minute wijzigingen in de selectie, zo werden Jacco en Dave gevraagd om met het eerste elftal mee te gaan, werd afgereisd naar Kruiningen.

Op een aardig matje, ook hier heeft de droogte zijn invloed gehad, en een lekker buitje werd er afgetrapt. Meteen werd er duidelijk dat Kruiningen vanuit een gesloten defensie wilde opereren. De Boys mochten het spel maken, wat zeker in het eerste half uur aardig voor elkaar was. Zo waren er prima aanvallen met ook kansen voor Kootje. Prima keeperswerk hield de Boys van een voorsprong. Tegen de rust aan werd het spel onrustiger bij de Boys en kwam Kruiningen een beetje uit zijn schulp, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Een paar afstandsschoten waar Raymond zijn tenue niet eens vies voor hoefde te maken. Vlak voor rust nog een grote kans voor Bertus, draaide goed weg in de 16, maar zijn schot ging huizenhoog over.

Ruststand 0 – 0.

Na de thee en wat bemoedigende woorden van de coach toch een ander spelbeeld. Kruiningen bleek toch ook in staat naar voren te kunnen voetballen, waardoor de wedstrijd gelijkwaardiger werd.
Toch bleven de Boys zoeken naar de openingstreffer. Via corners was er gevaar van de Boys en kreeg Bertus nog twee kansen na voorzetten van Chris en Sander. Het vizier stond niet op scherp. Ook Raymond moest het tenue toch vies maken om zijn goal schoon de houden, wat uiteraard ook lukte.

De krachten vloeide behoorlijk weg bij beide elftallen waardoor een brillenstand als eindstand steeds aannemelijker werd. Na een wilde overtreding op Bertus kwamen de Boys met een man meer te staan, omdat de goed leidende scheids de speler van Kruiningen 10 min naar de kant stuurde. Dus nog een keer aanzetten, wat loon naar werk werd. Na een goede pass van Bertus achter de verdediging ging Kootje alleen op de keeper af. Normaal zijn dit altijd goals, maar vandaag redde de keeper goed met zijn voet.
Zeven minuten voor het einde was er nog maar eens een pass van Bertus naar Kootje. Kootje vanaf de zijkant richting de 16, wat hij dacht weten wij niet, maar het leek een déjà vu van woensdag, toen Tagliafico voor Ajax de 3 – 0 maakte. Want Kootje deed precies hetzelfde. Wilde een voorzet geven, maar raakte de bal perfect, of juist niet, tis wat u wilt. Afijn, balletje over de keeper zo in het netje, toch nog de verdiende 0 – 1 voor de Boys.

Met man en macht onder leiding van Sander en Rick werd de voorsprong verdedigd. Er had nog een prima kans kunnen komen voor Kootje, als de grens iets van fair play had getoond. Totaal geen buitenspel, Kootje kon zo door naar de goal, helaas trapte de scheids er ook in en werd er buitenspel gegeven. Het deerde de Boys niet, want de punten gingen mee in de tas naar Colijn.

Een prima start van de competitie, met vlagen aardig voetbal, voldoende kansen gecreëerd, en karakter getoond. Volgende week spelen de Boys thuis tegen Yerseke 3. We gaan zien of de Boys de goede lijn kunnen voortzetten.