Col.Boys – De Noormannen

Na twee nederlagen in uitwedstrijden tegen Veere en Zeeland Sport moesten de Boys thuis aantreden tegen de nummer 4 in de competitie te weten De Noormannen uit Westkapelle. Bij winst zouden de Boys weer naast De Noormannen komen te staan in de rangschikking.

In vergelijking met de uitwedstrijd tegen Zeeland Sport misten de Boys twee spelers. Ryan Versluis en Rick de Pree moesten beiden verstek laten gaan vanwege werkzaamheden. Op de reservebank zaten de 15-jarige Ralph Boer en Thijs Nuijens. Deze spelers spelen beide in de O17-1 en naast hen zat Stefan de Pree van het 2e..

Beide ploegen begonnen op een hobbelig veld aan de wedstrijd, maar in de eerste twintig minuten kwamen er geen kansen. De Noormannen hadden wel meer balbezit, maar de eerste echte kans was voor de Boys toen een schot van Luuk Wattel maar net naast het doel ging. Na die twintig minuten namen De Noormannen de wedstrijd over en werden ook gevaarlijker. Dit leidde in de 30e minuut tot de 0-1. Een bal die leek uit te gaan werd goed binnen gehouden door een speler van De Noormannen hij bleef goed kijken en legde de bal keurig van de achterlijn terug en de mee opgekomen spits rondde deze voorzet netjes af.
De Boys moesten nu in de achtervolging, maar tot de rust leverde dit geen kansen op. De Boys gingen dus rusten met een 0-1 achterstand.

Na de rust kwamen de Boys beter uit de startblokken en dit leidde dan ook tot de gelijkmaker. Een pass van Danny de Looff kwam bij zijn broertje Steffan de Looff terecht, deze zette goed door en kwam alleen voor de doelman van De Noormannen en rondde beheerst af. Na dit doelpunt gingen de Boys op zoek naar de voorsprong en ook die kwam er. Joost Wattel gaf de bal goed voor en Danny de Looff kopte de bal onhoudbaar achter de doelman. Gelijk na zijn goede voorzet werd Joost vervangen door de 15-jarige Thijs Nuijens die zijn debuut maakte in competitieverband voor Col.Boys 1. Na deze vervanging moesten de Boys even zoeken naar de goede positie want lang konden de Boys niet genieten van de voorsprong, want nog geen 5 minuten later kwam De Noormannen weer langszij. Een vrije trap kwam hoog voor het doel en niemand van de Boys reageerde op de voorzet zodat een speler de bal vrij kon in koppen.
Met nog een kwartier te spelen kreeg ook de 15-jarige Ralph Boer zijn debuut in het eerste, hij kwam in het veld voor Danny de Looff en Stefan de Pree kwam in het veld voor Graham Holmes. Tien minuten voor tijd beging Bas van Os een overtreding binnen de zestien-meter en scheidsrechter de Boer kon niets anders dan de bal op de stip leggen. De speler die achter de bal ging staan schoot hem keurig achter doelman Leon van Loon en wederom stonden de Boys achter. Echter konden de Boys niet opnieuw de gelijkmaker op het bord krijgen.

Als je de twee helften naast elkaar legt dan was een gelijkspel voor de Boys misschien wel verdiend, maar ook daar zullen de meningen verdeeld over zijn. Alleen rijst de vraag waarom de Boys niet gelijk goed aan een wedstrijd kunnen beginnen? Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Nieuwland en hopelijk kunnen de Boys het dan wel 90 minuten opbrengen.