Col.Boys verlaat na vele jaren de standaard klasse

 

 

Beste leden,

 

Afgelopen jaren is het op sportief vlak moeilijk geweest voor onze 1e selectie. Dit doet pijn. De spelers, de supporters kortom ieder die de vereniging een warm hart toedraagt, verliezen is voor niemand leuk. Voetballen doe je tenslotte voor je plezier.

Omdat de trainingsopkomst de laatste jaren afnam en het laatste jaar nog verder is gedaald, heeft het bestuur op advies van de technische commissie en in overleg met de begeleiders van de 1e selectie besloten om volgend seizoen geen team in te schrijven voor de 4e of 5e klasse. Waarschijnlijk zou dit voor onze selectie betekenen dat dit 5e klasse zou gaan worden, gezien de huidige stand op de ranglijst. Volgend seizoen is de 5e klasse een voortvloeisel van een herindeling. Die herindeling betekent, in dit geval, een aantal ploegen uit de 4e klasse die degraderen naar een 5e klasse. Op het gebied van de krachtsverhoudingen in die klasse verandert er dan niet zo heel veel met het huidige seizoen. Daarnaast is het met de huidige trainingsopkomst financieel niet verantwoord daar een betaalde trainer voor de groep te zetten. Een trainer die in het bezit is van een door de KNVB verplichte UEFA-licentie, kost de vereniging een heleboel geld.

Dit besluit is na vele jaren van voetbal in de 4e en eerder nog 3e klasse een ook verlies te noemen. Het draait echter om het plezier van de mannen die graag willen voetballen. Daar zijn wij tenslotte een vereniging voor om dat te kunnen bieden. Wij zijn er van overtuigd dat het plezier blijft en zelfs toeneemt wanneer er komend seizoen gestart wordt in de reserveklasse van het zaterdagvoetbal. We voetballen allemaal om te winnen.

Voor komend seizoen dus een stapje terug op het prestatieve vlak en terug naar het plezier hebben in het voetbal.

 

Bestuur vv. Colijnsplaatse boys