Colijnsplaatse Boys 2 door naar finale voor de beker!

Na Halsteren onveilig te hebben gemaakt, de kale plekken op het grasveld nog te zien zijn door de spectaculaire sfeeracties, in Bergen op Zoom de tent die op zijn kop stond weer te hebben hersteld voor de volgende keer, en de avond uiteindelijk afgesloten te hebben in de oude vertrouwelijke kroegjes op Colijn en in Goes is iedereen Goed, Zat en Gelukkig weer thuisgekomen (of zou Youri Visser nog elders zijn dansmoves en zangkunsten aan het vertonen zijn?)

Het wordt er allemaal niet makkelijker op om de hoogtepunten nog eens nuchter op een rijtje te zetten van deze historische dag voor het sterrenteam van Wim de Fouw door al die gouwe rakkers. Want feesten dat kunnen de Boys maar al te goed, het is één groot feest als de aanhang en spelers van Colboys 2 zijn langsgeweest en dat weten ze nu in het Brabantse land ook. Maar we gaan een poging wagen, mede te danken aan de voetbalvrouwen die alles op beeld hebben vastgelegd!

Het begon allemaal ‘s-middags rond de klok van 12 toen de spelers/supportersbus optijd was gearriveerd om de ingeslagen drank door Seafarm over te plaatsen naar de bus. Aan professionaliteit bij Colboys 2 geen gebrek. Er was een cameraploeg aanwezig, die de afgetrainde boys nog eens goed op beeld konden vastleggen, een journalist die de meegereiste supporters (ruim 60!) en spelers interviewde over hoe de professionals met de wedstrijdspanning omgingen en spectaculair vuurwerk dat is meegesmokkeld naar Sportpark de Beek.

Met onze Brabantse Johnny achter het stuur vertrokken we richting VVC’68. Je kon op de weg al zien dat het in Halsteren te doen was vandaag, de vele supporters die afreisde naar Halsteren zorgde voor een file op de A58, maar gelukkig was hier allemaal al rekening mee gehouden en kwamen we optijd aan met ‘t bussie.

Uiteraard waren de tegenstanders onder de indruk en wisten ze gelijk dat ze met een echte tegenstander te maken hadden vandaag, met 16 man had Wim de Fouw een luxe probleem. Youri Visser offerde zich vrijwillig op om in plaats van te schitteren op het veld zijn gouwe maten voorrang te geven.

Dan naar de wedstrijd. Onder luidt applaus, knallend vuurwerk en sterke kreten uit ons eigen vakkie P(ils), die hun plekkie snel hadden opgeïst voor de kantine, werd met volle focus iedereen klaargestoomd voor het 1e fluitsignaal.

De basisformatie zag er als volgt uit: Jesper op goal. Jordi, Stefan, Niels en Christian in de achterhoede. Het middenveld werd gevormd door Danny, Bertus, Robin en Roy. In de voorhoede Sander en Dave.

De Boys begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, iets wat teruggetrokken loerend op momenten waarop de tegenstander onder druk kon worden gezet. Maar achterin stond het goed bij VVC’68. Toch was de eerste grote kans voor Colijn. Dave stond vrij om de bal vanaf de 16 meter op doel te schieten, maar het schot ging naast de paal. Voor VVC’68 was het ook lastig om tot gevaarlijke kansen te komen, het gevaar kwam vooral uit afstandschoten. Achterin stond het goed, al werd er vaak gefloten voor kleine overtredinkjes, maar dat kan niet anders met zulke afgetrainde mannen dat de tegenstander weleens een duel verliest. De grootste kans van de tegenstander kwam uit een beslissing van de scheidsrechter die zag dat Jesper zijn uittrap buiten de 16 deed, wat leidde tot een goede vrije trap die met een wereld redding werd gepareerd door de sluitpost. Roy moest noodgedwongen het veld verlaten toen zijn blessure terugkwam van vorige week, Luuk verving hem. Een tamme 1e helft, waardoor de krachten werden bespaard voor de 2e helft waar Colboys 2 het van moet hebben, waar de conditie de doorslaggevende factor speelt.

De 2e helft begon met 2 verse krachten, Robin moest plaatsmaken voor Jesse en Roan kwam erin voor Jordi. Waardoor Luuk zich aan de linkerkant op het middenveld meldde en Danny een plekje terug zakte. Binnen 5 minuten werd een corner binnengekopt in een scrimmage, waardoor wel of niet de bal via Jesse tussen de palen ging, 1-0. Vanaf dat moment begon Colijn meer van zich af te voetballen en werd sneller de diepte gezocht. Danny kreeg de ruimte om op te komen en dat zelfde geldt voor Christian aan de andere kant. Dit zorgde voor meer dreiging op de helft van de tegenstander. De spanningen liepen hoog op, zo ook bij Luuk die door commentaar op de leiding 10 minuten aan de kant mocht toekijken. Toch voerde VVC’68 de druk niet hoger op en was het Colijn dat beter ging voetballen. Uit een corner was daar dan de verdiende gelijkmaker van Bertus die de bal uitstekend binnenkopte. Colijn bleef doorgaan wat al snel leidde tot de 1:2 van Sander die zich uitstekend vrijspeelde en de bal in de verre hoek schoot. Het meegereiste publiek ging massaal staan en de Hasj, Coke en Pillenmedley kon steviger worden ingezet door vakkie P(ils) onder aanvoering van Robbert Gast. Ook waren daar de hevige knalerwtjes en de groengele fakkels die tevoorschijn kwamen, wat leidde tot het stilleggen van de wedstrijd.

Al snel kon de wedstrijd weer worden hervat. VVC’68 beet weer iets meer van zich af en kwamen met hoge ballen, maar dit leidde tot weinig dreiging door goed verdedigend werk. De verdediging van VVC’68 dat in de 1e helft zo goed stond, viel in de 2e helft tegen, ze hadden geen antwoord op de nieuwe speelwijze van Colijn. Er kwamen ruimtes voor een uitbreiding van de voorsprong, maar hier werd slordig mee omgegaan, kansjes voor Dave en Sander werden niet benut. Tot daar het wonder van Colijn verscheen in de 16 van de tegenstander, Christan Tolhoek. Onthoud die naam, die gaan we nog vaak horen. Door een misverstand achterin bij VVC’68 kon Luuk de bal meenemen en afleggen op Christian die hem koeltjes binnenpiste, 1:3 en het was over en sluiten. Ik citeer de volgende krantenkoppen uit o.a. de Telegraaf en het AD: ‘’WIM DE FOUW VAN COLIJNSPLAATSE BOYS 2 SCHRIJFT WEDEROM MET ZIJN TEAM GESCHIEDENIS EN BEREIKT DE FINALE VAN DE BEKER!’’ Dit werd goed gevierd met de meegereiste fans.

’s Avonds werd tijdens het feestje de sportmaaltijd voorbereid door de personeelsleden van de Raayberg. Na flink te hebben gezongen, gedanst, gezopen stonden de snacks en frietjes klaar en konden we aan de maaltijd beginnen. Echter werd dit snel naar binnen gewerkt, vanwege het feit dat de dolle avond er al bijna op zat. Dus waren de boys al snel weer met de pintjes in de hand te vinden op de dansvloer om de tent op zijn kop te zetten en de naam Colijnsplaatse Boys 2 nog sterker op de kaart te brengen in Brabant. Het zal dan ook niet lang meer duren of Colboys 2 gaat internationaal als ‘Het voetbalteam van Zeeland’ de wereld over.

Hasj, Coke en Pillen, zo gaan wij zaterdags op pad

Dan speelt ons Colijn, ja dan gebeurt er weer wat

Wilde taferelen, als er een goal wordt gemaakt

En we huilen dikke tranen, als ons Colijn wordt gekraakt

De Awayday richting Halsteren is geslaagd en de volgende zal plaatsvinden op 20 mei op het Sportpark van Dosko (Bergen op Zoom) tegen SC Kruisland 2. Er zijn al twee bussen gereserveerd! Gaat het de Boys lukken om de beker te veroveren in de finale tegen SC Kruisland?! We gaan het zien!

Klik hier voor meer dan 300 foto’s gemaakt door Anne Eversdijk

 

 

Hieronder een fraai sfeerverslag van de hele dag, gemaakt door Sven Hoogerheide.

httpss://www.youtube.com/watch?v=Hr-0LakEBH4

Hieronder nog meer foto’s, gemaakt door Bas Tilroe.