FC de Westhoek 1 – Col.Boys 1

Na de mooie overwinning van 5-1 vorige week thuis tegen Spui moesten de Boys dit keer op bezoek bij FC de Westhoek . Een ploeg die na de winterstop nog niet had verloren, zij hadden zelf van koploper Zeel/Mburg gewonnen. De thuiswedstrijd was wel door de Boys gewonnen met 2-1 ,maar zo slecht was Fc de Westhoek niet.

De Boys misten deze middag doelman Raymond Yuen en zijn vervanger was Marvin Tilroe . Op de bank zaten deze middag : Joost Wattel, Pieter Boer en de bijna 51 jarige Bertus Siereveld waarvoor onze dank .

Al na 2 minuten kwamen de Boys op een 0-1 voorsprong toen topscoorder Koen van Os door de verdediging van FC de Westhoek soleerde en de bal achter de doelman schoot. FC de Westhoek speelde in de 1e helft met de wind in de rug , maar werd niet gevaarlijk voor het doel van de Boys , het spel speelde zich voornameljk af op het middenveld en ook de Boys kregen weinig kansen in de 1e helft , behalve in de 43e minuut toen Job Nuijens oog in oog kwam te staan met de doelman, maar hij verkleinde snel zijn doel en Job schoot op de doelman . De Boys gingen dan ook rusten met een 0-1 voorsprong

Direct na rust kwam Joost Wattel in het veld voor zijn broertje Daan Wattel. De Boys werden steeds slordiger in de passes en FC de Westhoek rook zijn kans , maar in het 1e half uur van de 2e helft kwam de voorsprong van de Boys niet in gevaar. Pieter Boer maakte zijn debuut in het 1e elftal , hij kwam in het veld voor zijn broertje Ralph Boer.

De Boys leken overeind te blijven ,maar in de 80e minuut ging een speler van FC de Westhoek aan de rechterkant ervandoor , zijn voorzet leek achter te gaan , maar via de paal kwam hij terug in het veld en deze bal kwam bij de spits terecht en kon dit buitenkansje niet laten liggen 1-1. Nog voordat de Boys waren bekomen van deze gelijkmaker lag in de 82e minuut de 2-1 al in het doel . Een schot werd niet goed gekeerd door doelman Tilroe en de toegesnelde spits schoof de bal makkelijk binnen. Nu waren de Boys helemaal van de leg en liep FC de Westhoek nog uit naar 4-1 . Wel kregen de Boys nog 1 kans toen een schot van Koen van Os net over het doel verdween. Ook moet nog vermeld worden dat Bertus Siereveld in het veld kwam voor de geblesseerde Ryan Versluis.

Wat wel van mijn hart moet is dat sommige jongens denken dat je het zonder te trainen ook wel even in de 4e klasse zou doen, dat was ook 1 van de oorzaken dat de Boys in de laatste 10 minuten de wedstrijd helemaal weggaven dit kwam zeker door conditiegebrek bij sommige spelers.

Zaterdag 22 februari komen de Boys niet in actie . De eerst volgende wedstrijd van de Boys is op zaterdag 29 februari als thuis een vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld tegen Kwadendamme/Hoedekenskerke 1 om 14.30 uur .