JO13-2 tegen HKW JO13

Zaterdag 28 januari speelden we thuis tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Timur kon er dit keer niet bij zijn en Lisa speelde met de JO11 mee. Nadat scheidsrechter Nigel het start signaal had gegeven was het eerst even aftasten. Na zo’n 10 minuten veroverde Tim de bal en via Coen ging hij breed op Finn die Jeroen op de 16 meter bediende waarna hij de 1-0 kon maken. Maar net toen het gevoel kwam dat we HKW konden hebben maakten ze na een misverstand in onze verdediging de gelijkmaker. Niet lang daarna kon Jeroen op een voorzet van Tim Colijn weer op voorsprong brengen. Vlak voor rust zette Tim, na een dribbelsolo langs 3 tegenstanders, vanaf de achterlijn voor op Max die de 3-1 binnen tikte.

Na rust nam Nils de rechtsachter positie over van Emmily, dit was voor hem een nieuwe positie dus even wennen maar het ging hem goed af. Voor Martine was de voorstopperpositie ook nieuw, maar daar was niets van te merken voordat de spits bereikt kon worden had ze de ballen al onderschept.

Na zo’n 5 minuten in de 2e helft vloog een ‘halve voorzet’ van Max over de keeper het doel in. Hiermee leek de wedstrijd met een 4-1 voorsprong in de pocket, zeker omdat achterin Daan de verdediging goed op orde had. Onze keeper Luca moest wel een aantal keer in actie komen, maar had het niet echt moeilijk gekregen.

Colijn ging gestaag door en na een vrije trap van Tim liet de keeper de bal los die belande bij Max en hij kon de 5-1 binnen schieten.

Via met name de linkerkant werd door goed combineren van Adam en Nick Tim regelmatig gelanceerd💪🏻. Zo ontstond ook de 6-1, nadat Tim op de 16 meter Jeroen bediende die zich vrij kon spelen en de bal in de touwen schoot.

Na een solo van Jeroen kon de laatste man van HKW hem alleen nog stoppen door vast te houden, de penalty die daarop volgde schoof Jeroen koeltjes in de uiterste linker benedenhoek binnen. Vlak voor tijd kreeg Tim nog loon naar werken, hij schoot de bal in het dak van het doel en bepaalde daarmee de eindstand op 8-1.🙌🏻

Een verdiende overwinning, er werd goed samengespeeld, dat belooft wat als we deze lijn de komende weken door kunnen trekken.