Lewedorpse Boys 1 – Col.Boys 1

De laatste wedstrijd voor de winterstop was een uitwedstrijd tegen koploper Lewedorpse Boys die in de competitie nog geen enkele wedstrijd had verloren. Wel hadden ze 2 keer gelijk gespeeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd was de achterstand van de Boys 5 punten en kon deze middag worden teruggebracht tot 2 punten. De Boys kampen van het begin van het seizoen al met blessureleed , maar daar gaan we niet iedere week over praten. In tegenstelling tot vorige week was alleen Sander Sallet afwezig en was Steffan de looff weer terug van een hamstringblessure. De wissels deze middag waren Bertus Zoeteweij, Delano Pauwels en Joost Wattel

Op een koud sportpark te Lewedorp begonnen de Boys goed aan de wedstrijd , want al na 2 minuten kwam het op voorsprong toen Steffan de Looff de bal voorgaf op Joeri Goulooze en die bracht de Boys op 0-1 . De ass. scheidsrechter vlagde nog wel voor buitenspel , maar de scheidsrechter was er van overtuigd dat het een geldig doelpunt was. Lebo moest nu komen en de eerste waarschuwing kwam al snel na het doelpunt alleen was doelman Leon van Loon op zijn post. Maar je kon er op wachten dat de gelijkmaker er kwam. Na een snelle uitbraak kwam de spits alleen voor Leon en hij schoof de bal keurig in het doel. Bij de Boys moest Koen van Os geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger was Bertus Zoeteweij. Daarna moest Maikel v.d. Zande geblesseerd het veld verlaten en zijn vervanger was Delano Pauwels. De Boys konden tot de rust het gelijkspel halen en zo gingen beide ploegen met een 1-1 stand het kleedlokaal in. In de rust moest ook Jesse de Jong geblesseerd het veld ruimen en zijn vervanger was Joost Wattel.

Na de rust speelde de Boys met de wind tegen en kwamen er maar sporadische meer uit. Lebo werd gevaarlijker en in de 55e minuut mocht een speler vrij opkomen en hij plaatste de bal met een prachtig schot in de uiterste hoek naast doelman van Loon. Lebo ging verder met aanvallen en in de 70e minuut trapte Bas van Os over de bal heen en de spits kon alleen op doelman van Loon afgaan, hij omspeelde de keeper en schoof de bal beheerst in het doel. De Boys mochten blij zijn dat de achterstand niet verder opliep. Een speler van Lebo miste alleen voor het doel  en zelfs de paal bracht nog redding .De wedstrijd leek nog spannend te worden want in de 90e minuut zette aanvoerder Steffan de Looff goed door en hij ronde keurig af, maar de tijd was nog te kort om er een gelijkspel uit het vuur te slepen, wat gezien de wedstrijd niet terecht was geweest.

De Boys staan nu op een gedeelde 3e plaats op 8 punten achterstand van lebo , maar de winterstop komt wel als geroepen , want de blessurelijst wordt groter en groter. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 12 januari 2019 dan spelen de Boys vriendschappelijk thuis tegen NOAD’67 . De eerste competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 januari 2019  dan spelen de Boys een uitwedstrijd tegen Wolfaartsdijk.

Namens de begeleiding  en spelers van de 1e selectie wens ik iedereen prettige kerstdagen en een gezond 2019 toe.