Nieuwland 1 – Col.Boys 1

Na drie nederlagen op rij was het zaak voor de Boys om zichzelf weer te herpakken en dit moest gebeuren tegen Nieuwland. Deze ploeg had wisselende resultaten en gezien de stand op de ranglijst moest deze tegenstander voor de Boys geen probleem zijn. De Boys mistte deze wedstrijd nog wel een vijftal spelers door blessures en vakantie.

Op een zonnig sportpark te Nieuw -en Sint Joostland begonnen beide partijen op een slecht veld aan de wedstrijd. Nieuwland begon sterker aan de wedstrijd en bij de Boys werden vele foute passes werden gegeven. Toch was het pas in de 17e minuut dat Nieuwland op een voorsprong kwam toen een voorzet van de rechterkant keurig werd binnengekopt, door een zeer vrijstaande speler van Nieuwland. Nu zou je denken dat de Boys wel wakker zouden zijn, maar ze bleven grossieren in foute passes en kregen daardoor ook weinig scoringskansen in de eerste helft. Nieuwland bereidde de voorsprong zelfs uit toen Graham Holmes een speler van Nieuwland in de 16 meter onderuithaalde. De goed leidende scheidsrechter Saaman kon niets anders doen dan de bal op 11 meter te leggen. Nieuwland faalde niet en zo stonden de Boys met 2-0 achter en dit was tevens de ruststand.

Na de rust probeerde de Boys wel wat meer aanvallend te spelen en Nieuwland werd ook achteruitgedrukt. Af en toe kam Nieuwland er op de counter gevaarlijk uit. Het was hopen voor de Boys, dat ze de aansluitingstreffer nog konden maken en dat gebeurde ook. In de 75e minuut kregen de Boys een hoekschop aan de rechterkant, Raymond Rovers ging achter de bal staan en schoot de bal in één keer in het doel. De Boys geloofde er weer in en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek er ook te komen toen in de laatste minuut van de wedstrijd Joeri Goulooze alleen voor de keeper kwam, maar die reageerde goed door snel uit zijn doel te komen. Joeri schoot de bal tegen hem op en zo bleef het 2-1. De Boys verloren hierdoor voor de vierde keer op rij.

De Boys waren deze middag slordig bij balbezit en verloren terecht deze wedstrijd. Volgende week wacht de nummer 2 van de ranglijst, Hoedekenskerke/Kwadendamme. De Boys hebben hiermee een haat-liefde verhouding, oftewel altijd lastig. Maar goed de eerste overwinning van 2019 komt steeds dichterbij. De wedstrijd tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme 1 is om 14.30 uur en wordt in Colijnsplaat gespeeld.