Nieuwland 1 – Col.Boys 1

Een nieuw seizoen met nieuwe kansen voor de Boys. Het seizoen 2019-2020 begon in de competitie met een uitwedstrijd tegen Nieuwland. In tegenstelling tot het vorig seizoen misten de Boys 6 spelers. Hiervoor kwamen spelers over van de O17-1 die het vorig seizoen al mee trainde en ook al verschillende competitiewedstrijden hadden mee gedaan.

De Boys begonnen goed aan de wedstrijd in Nieuw-en St. Joostland en hadden ook het meeste balbezit en ze probeerde op voorsprong te komen. Het was echter Nieuwland die in de 15e minuut op voorsprong kwam,Toen de Boys de bal verloren op het middenveld en Nieuwland vanaf 20 meter de bal achter doelman Raymond Yuen schoot. In de 20e minuut kwamen de Boys op een 2-0 achterstand door een fout in de verdediging en moesten de achtervolging in gaan zetten . Dit resulteerde in de 38e minuut tot de aansluitingstreffer , Luuk Wattel kreeg de bal op het middenveld en dribbelde tot op 18 meter en schoot de bal keurig in het doel 1-2. Ook probeerde de Boys nog voor rust de 2-2 te maken maar dit lukte niet zodat de ploegen met 2-1 gingen rusten.

Na de rust namen de Boys gelijk het heft in handen en al in de 50e minuut maakte Joeri Goulooze de gelijkmaker met en keurig schot. Beide ploegen gingen nu voor de winst alhoewel het voetbal niet van hoog gehalte was , maar ze probeerde er wat van te maken. In de 65e minuut kreeg Nieuwland een corner te nemen en de bal kwam hoog voor de bal werd richting het doel gekopt en leek binnen te gaan , maar met een katachtige redding haalde doelman Raymond Yuen de bal uit zijn doel. In blessuretijd hadden de Boys pech een vrije trap vanaf de rechterkant kwam op het hoofd van Koen van Os , maar de bal werd van de doellijn gekopt door een verdediger van Nieuwland zodat beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

De Boys toonde veerkracht na een 2-0 achterstand en dat was goed om te zien , dit jonge team heeft tijd nodig om te groeien in de competitie , maar dat heeft tijd nodig en hopelijk krijgen ze de steun van het thuispubliek.

Volgende week bij de opening van ons sportpark wacht de 1e thuiswedstrijd van de competitie tegenstander is dan SKNWK uit Nieuwerkerk, deze ploeg wist de 1e wedstrijd te winnen van MZVC met 2-1 . Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur