Old Stars – ZSC’62 3

Zo daar is hij dan het laatste verslag van 2018 en wat een jaar was dit. Ernest stopte als coach, Robbert is na 30 jaar niet voetballen gelijk topscorer geworden en natuurlijk de aanstelling van blok beton als nieuwe coach. Het was een raar jaar, in de eerste helft van 2018 mooi 2de geworden en nu staan wij zelfs gedeeld eerst. Ja blok beton heeft er verstand van.

Maar er waren ook tegenslagen. Het verlies tegen ZSC en dat doet bij velen nog steeds zeer. Dus was er afgelopen zaterdag de kans voor een mooie revanche
Wij waren compleet, Wes stond op de goal en Robbert in de spits. Wat kan er fout gaan, niets zou je zeggen. Dus laten wij starten.

Na weer even wat wennen aan elkaar, volgde al snel de eerste goal. Een prachtig indraaiende corner van Maneul, zorgde voor een 1-0. Onze revanche begon goed en toen kreeg Jacco het op zijn heupen en hij wist op snelheid de tegenstander eruit lopen: 2-0. Maar lieve mensen, de tweede goal van Jacco was subliem. U kent allemaal de stift van Bergkamp. Vergeet die, vanaf nu heet die de stift van Verhulst. Bergkamps schoonheid verbleek bij dit doelpunt en dat betekende 3-0. Maar tussen al dit prachtig geweld kwam ook Johan mee op en prompt lag de 4-0 erin. 4-0 mensen een heerlijke revanche! Daarna krijgen de boys ook nog een strafschop en zoals velen verwachten zou Wes die nemen. Maar toen hij op de middellijn liep zat de strafschop er al in. Robbert schoot in zijn standaard hoek. Na dit was Jacco weer aan de beurt. Zoals Jacco het zelf beschreef was zijn derde goal deze wedstrijd er één op techniek. Wij in de kelderklasse noemen dat geluk. Maar wel met 6-0 de rust in. Heerlijk.

In de rust werden er wissels toegepast. We startte met Bassie in de spits en dat was gelijk ook voor de laatste keer.  Hij had 17 kansen maar 0 doelpunten. Zo zonde maar over de tweede helft kunnen wij zeer kort zijn, iedereen ging voor eigen succes en dit resulteerde maar in 2 goals.  Eén maal een intikker van Robert en vlammend schot van Nigel vanaf 30 meter.

Dus om kort te zijn onze revanche voelde heerlijk: 8-0. Prachtig. Nu zult u zich afvragen waar was blokje beton. Onze coach vond het te koud om te voetballen. Dus stond hij de hele wedstrijd wissel. En waar is Juul. Zijn eigen woorden waren, ik kan mijn team niet in de steek laten…… zijn vis team. Zo jammer hé.

Wij wensen iedereen fijne dagen en een prachtig oud en nieuw en hopelijk tot in het nieuwe jaar, waarin wij stiekem hopen op een kampioensfeest.