Samenwerking

Samenwerking V.v.Colijnsplaatse Boys – V.v. Wolfaartsdijk JO-17

In dit stukje willen we terugblikken op de eerste competitiehelft van de samenwerking tussen Wolfaartsdijk en Colijnplaatse boys JO17. Daarnaast willen we ook vooruitkijken naar het komende half jaar, de voorjaarscompetitie voor de JO17.

In het voorjaar van 2019 is er overleg gevoerd over eventuele samenwerking tussen beide verenigingen voor de voetballers onder 17 jaar. Bij beide verenigingen was het probleem dat er te weinig jeugdspelers waren voor het vormen van een team. Een bekend probleem voor de kleine dorpen. Om te zorgen dat de jeugd kan blijven voetballen, is er gekeken naar een vereniging met een zelfde probleem. Onze verenigingen hebben elkaar gevonden en op zaterdag 24 augustus was het dan zover. In het eerste vriendschappelijke duel tegen het samenwerkingsteam van Apollo(’s Gravenpolder)/Kwaddendamme JO17 werd weliswaar verloren, maar was duidelijk te zien dat er veel potentie in deze groep zit. Maar waar het vooral om draait, is dat alle jongens met plezier kunnen voetballen. Dat de jongens plezier hadden was die zaterdag goed te zien voor, tijdens en na de wedstrijd.

In de eerste competitiehelft werden er 11 wedstrijden gespeeld, waarvan er 7 werden gewonnen. Ook kwamen we de jongens van het samenwerkingsteam Apollo/ Kwaddendamme weer tegen. Ditmaal waren wij de sterkste. Ook heeft het team, zij het in verkleinde vorm, nog meegedaan aan het jeugdzaalvoetbaltoernooi in het Omnium afgelopen kerstvakantie.

De training en begeleiding wordt door Berteld van de Velde en Kees van Gilst verzorgd. Het team is voor de wedstrijden op Wolphaartsdijk in een nieuw tenue gestoken door een sponsor van Wolphaartsdijk. Hier is meteen een groepsfoto van gemaakt, zo ook een foto van een aantal jongens in Colijn- en Wolfaartsdijktenue om de samenwerking vast te leggen.
De wedstrijden op Wolphaartsdijk worden in de oranje/zwart-tenues van Wolfaartsdijk gespeeld en op Colijn spelen de jongens in het geel/groen van Colijnsplaatse Boys. Bij uitwedstrijden wordt er om en om in de tenues van Wolfaartsdijk en Colijn gespeeld.

De ontvangst op Wolphaartsdijk is zeer goed te noemen. De jongens worden daar goed opgevangen. Omdat de voetbalvelden nog niet helemaal volgroeid waren op Colijn zijn de trainingen gestart op Wolphaartsdijk. Dit is, op aangeven van de jongens zelf, tot de winterstop zo gebleven. Door de indeling van de KNVB in combinatie met de beperkte inzetbaarheid van het 2e veld op Colijnsplaat zijn ook de thuiswedstrijden, op 1 na, allemaal op Wolphaartsdijk gespeeld. Wat aardig succesvol was, zo is gebleken.

Vooruit kijkend in het komende half jaar, is het de bedoeling dat de helft van de thuiswedstrijden op Colijnsplaat en de andere helft op Wolphaartsdijk gespeeld worden. Om en om is de bedoeling alleen is het nog wachten op de indeling van de KNVB. Nu de 2e seizoenshelft voor de deur staat en de tegenstanders wat sterker lijken, is dit weer een mooie uitdaging om de potentie uit deze groep te halen.

We gaan er een mooie 2e seizoenshelft van maken en kijken met vol vertrouwen naar de toekomst van de samenwerking!