Terugblik 1e helft seizoen Col.Boys 1

Half augustus begon trainer Niek v.d. Houten aan de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Ten opzichte van het vorige seizoen leverde de Boys maar liefst 6 basisspelers in , deze werden opgevangen door spelers van het oude 017-1 team .

In de eerste oefenwedstrijd tegen Kruiningen werd verloren met 5-2 en de tweede oefenwedstrijd tegen DWO ’15 werd met 2-2 gelijkgespeeld

In de beker werden de Boys gekoppeld aan LuctorHzand , Oostburg en Apollo’69 . De eerste wedstrijd tegen Luctor werd maar liefst met 11-0 verloren , maar de tweede wedstrijd werd tegen Oostburg met 4-4 gelijkgespeeld. De laatste wedstrijd van de beker tegen Apollo’69 werd met 2-4 verloren .

De eerste competitiewedstrijd uit tegen Nieuwland toonde de Boys veerkracht , want na een 2-0 achterstand werd er alsnog met 2-2 gelijkgespeeld. Tegen kampioens kandidaat SKNWK werd in de eerste thuiswedstrijd met 0-5 verloren . In de daaropvolgende twee uitwedstrijden in Zeeuws-Vlaanderen tegen Schoondijke en Spui werden 4 punten gehaald. In de tweede thuiswedstrijd voor de competitie werd wederom verloren dit keer met 1-3 tegen MZVC , uit tegen Jong Ambon wonnen de Boys met 0-3 door drie doelpunten van Koen van Os , de 1e thuisoverwinning werd daarna geboekt tegen FC de Westhoek met 2-1 met een hoofdrol voor keeper Raymond Yuen die een strafschop stopte in deze wedstrijd. daarna volgde overwinningen tegen Brouwershaven en Cadzand. Voor de winterstop werd daarna nog verloren van WIK’57 met 2-1 en de laatste wedstrijd thuis tegen kampioens kandidaat nummer 1 ( ZeelandiaMiddelburg) werd met 2-5 verloren .

In de winterstop staat Colijnsplaatse Boys 1 op een keurige 5e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden. Gezien de jonge leeftijd van de Boys is dit een mooie plaats , maar na de winterstop zullen alle zeilen weer moeten worden bijgezet , want dan zullen de prijzen worden verdeeld . Op 18 januari hervat het 1e zich weer in wedstrijdverband , want dan wacht de eerste oefenwedstrijd thuis tegen Wemeldinge ( aanvang 14.00 uur ) . En op 25 januari wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen VC Vlissingen

Namens de begeleiding en spelers van de 1e selectie wens ik iedereen een gezond en sportief 2020 toe en hopelijk zien we elkaar weer op zaterdag 18 januari .