Col.Boys 1 – Walcheren 1

Voor Col.Boys 1 stond zaterdag 7 mei de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2016-2017 op het programma. Col.Boys had nog een hele kleine kans om de nacompetitie voor lijfsbehoud te halen, maar dan moest er op deze middag wel gewonnen worden en moest Lewedorpse Boys verliezen want dan zou de achterstand op Lewedorp nog maar 3 punten zijn en was er in de laatste wedstrijd misschien nog van alles mogelijk. Tegenstander Walcheren had de punten ook nog hard nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Walcheren zocht vanaf het begin af aan de aanval, maar echt gevaarlijk werden ze niet voor het doel van Leon van Loon. De Boys bleven in de eerste helft goed overeind en kwamen zelfs op voorsprong door een kopbal van Dave Bout. Maar dat was het ook wel voor de eerste helft.

In de tweede helft gingen de Boys steeds verder achteruit voetballen en kwam Walcheren steeds gevaarlijker opzetten en je kon blijven wachten op de gelijkmaker en deze kwam er ook. De spits van Walcheren mocht vrij aanleggen en de gelijkmaker was een feit. Walcheren ging op zoek naar de overwinning en die kwam er ook. Dat het nog 1-3 werd door een strafschop is voor de statistieken.

Door deze nederlaag zijn de Boys definitief gedegradeerd naar de 4e klasse. Een degradatie die de Boys gedeeltelijk aan zichzelf hebben te wijten door gebrek aan inzet.

Zaterdag wacht de laatste wedstrijd van het seizoen. De Boys gaan dan op bezoek bij Vlissingen. Aanvang van deze wedstrijd is om 14:30 uur.