Verslag Colijnsplaatse Boys 1 – WIK’57 1

Na maanden geen wedstrijd gespeeld te hebben, speelde de Boys in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 de eerste wedstrijd tegen WIK ’57 1 uit Kerkwerve. Beide teams treffen elkaar straks ook competitie , maar misten in deze wedstrijd een aantal spelers . Onder een mooi zonnetje en met voor het eerst in tijden ook weer publiek langs de lijn.

De Boys begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en je kon zien dat WIK al wat meer wedstrijden in de benen had, want zij vonden elkaar iets beter, maar na mate de wedstrijd verder kwam vonden de Boys ook elkaar wat makkelijker en was de eerste gevaarlijke kans ook voor de Boys , maar zag Danny de Looff zijn kans net naast het doel gaan. Na een half uurtje spelen was er een te korte terugspeelbal in de verdediging van WIK en hier profiteerde Thijs Nuijens van hij onderschepte de bal en omspeelde de doelman en Thijs schoof de bal in het lege doel. In de 35e minuut onderschepte Steffan de Looff de bal op het middenveld en ging er met de bal vandoor en omspeelde een aantal tegenstanders en besloot van afstand te schieten , het leek een houdbare bal ,maar deze rolde toch in het doel. Dit bracht de ruststand op een 2-0 voorsprong

Na de rust voerde beide ploegen vele wissels toe en dat kwam zeker de wedstrijd niet ten goede alhoewel de Boys nog de beste kansen hadden om de voorsprong uit te breiden, maar vonden de doelman op hun weg. Ook kreeg WIK nog een aantal kansen, maar doelman Raymond Yuen hield de Boys in de wedstrijd door zijn doel schoon te houden. Na een uur spelen zag je dat er veel spelers er doorheen zaten en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde zodat de Boys de eerste overwinning binnenhaalde.

Voor de Boys was dit een nuttige oefenwedstrijd, a.s. dinsdag ( 31 Augustus) volgt de 2e oefenwedstrijd tegen 3e klasser GOES (zat). Aanvang van deze wedstrijd is voorlopig 19.30 uur