Verslag DWO’15 1 – Col.Boys 1

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Schoondijke , mochten de Boys aantreden tegen DWO’15 .Het is de eerste keer dat beide ploegen in competitie verband elkaar treffen na de fusie van Volharding en SVD .

De wedstrijd werd gespeeld onder zeer zware omstandigheden op het winderige sportpark in Ovezande en wederom zonder publiek, al hadden somige supporters een plekje gevonden achter het hek.

In tegenstelling tot vorige week misten de Boys in de basis Ryan Versluis die voor zijn werk tot 16 januari niet beschikbaar is. Op de bank zaten maar twee wissels en dat waren Bart van Loon en Ralph Boer.

Om 15.00 uur floot scheidsrechter de Vos uit Wemeldinge voor het begin van de wedstrijd . De Boys speelde de eerste helft met de wind tegen en er ontstond een leuke wedstrijd waarbij DWO probeerde de aanval te zoeken en de Boys bij een uitval veel gevaarlijker werd. De eerste kans was na 12 minuten toen Koen van Os een steekpass gaf op Lars Siereveld , maar zijn schot ging net naast het doel. Na 17 minuten eigelijk hetzelfde senario , maar nu was het Stefan de Pree die zijn schot net naast zag gaan. De eerste kans voor DWO was na 20 minuten spelen , maar de spits van DWO stuitte op doelman Raymond Yuen . In de 30e minuut werd Koen van Os neergelegd op zo een 25 meter van het doel van DWO . Lars Siereveld ging achter de bal staan en trapte de bal langs de muur in de hoek . En zo stonden de Boys op voorsprong . Wat gezien de kansen zeker niet onverdiend was. De Boys konden deze voorsprong vasthouden tot de rust.

Na de rust werden de omstandigheden nog slechter , want toen goot het pijpe stelen , maar dat deerde de Boys niet om verder te gaan waar ze gebleven waren. Maar de Boys mochten ook niet klagen toen een vermeende handsbal van Bas van Os in het strafschopgebied niet werd bestraft , iets wat DWO wel aanvocht. De Boys namen de aanval over en nu was het Joeri Goulooze de bal keurig teruglegde op Koen van Os en die in het dak van het doel schoot en zo de Boys op een 0-2 voorsprong zetten . Dit gebeurde in de 60e minuut . Ralph Boer kwam in de ploeg voor Jesse de Jong. In de 70e minuut schoot Raymond Yuen de bal uit zijn handen , door de harde wind geloofde Koen van Os in die bal op het moment dat Koen naar de bal wilde gaan werd er een hand op zijn schouder gelegd door de verdediger en kon scheidsrechter de Vos niet anders dan de bal op de stip legde . Joeri Goulooze ging achter de bal staan en schoot de bal hard door het midden in het doel en de Boys naar een 0-3 voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld , ook al omdat DWO eigelijk geen gevaarlijke kansen kreeg en de schoten die zij van afstand deden gingen over of naast het doel van Raymond Yuen . Het slotakkoord kwam in de 84e minuut toen wederom Joeri Goulooze doorging op de rechterkant en zijn voorzet kwam terecht bij Ralph Boer die ook zijn doelpuntje meepikte in deze wedstrijd en zo de eindstand op 0-4 bracht .

Misschien lijkt het een gemakkelijke overwinning voor de Boys , maar het was zeker een zwaarbevochte overwinning . De Boys waren veel effectiever met de geboden kansen en konden daardoor uitlopen naar een 0-4 overwinning .
De Boys hebben nu na 3 wedstrijden 9 punten en staan op dit moment op de 2e plaats achter favoriet VC Vlissingen.

Mocht de corona geen roet in het eten gooien en de regering geen nieuwe maatregelen neemt ten aanzien van het amateurvoetbal spelen de Boys a.s. zaterdag 17 oktober thuis tegen Cadzand om 14.30 uur . Helaas is ook bij deze wedstrijd geen publiek welkom