Verslag kerstzaalvoetbal

Verslag van het zaalvoetbaltoernooi op 2e kerstdag.

Maandag 26 december was het weer zover: het traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi in het Omnium in Goes. De selectie bestond vandaag uit: Lesley Karstanje, Lars Siereveld, Sven Hoogerheide, Koen van Os, Danny de Looff, en keeper Steffan de Looff.

De Boys waren ingedeeld in poule C en speelden de eerste pot tegen Patrijzen. In een prima wedstrijd werd de ploeg uit ‘s-Heerenhoek met 2-0 verslagen. De volgende tegenstander was Apollo’69. Colijn zette het goede spel voort, maar kwam ondanks veel kansen niet tot scoren. Omdat Steffan wederom zijn doel schoon hield bleef het bij 0-0. Hierna volgde de wedstrijd tegen titelverdediger Vlissingen die een aantal professionele zaalvoetballers in de gelederen hadden. Ondanks dat het tempo een stuk hoger lag konden de Boys goed meekomen en kregen ze zelfs een paar grote kansen via Koen van Os. Vlissingen had moeite met de Colijnse verdediging en keeper, maar in de slotfase wisten ze toch nog 3 keer het net te vinden. Winst in de laatste poulewedstrijd tegen de Meeuwen zou een 2e plek betekenen, maar helaas speelden de Boys een mindere wedstrijd, waarin er echter wel weer veel kansen werden gemist, en werd er met 2-0 verloren. Dat betekende een 3e plaats in de poule.

Colijn ging nu spelen voor plaats 8 t/m 16 en werd gekoppeld aan Kapelle die 4e waren geworden in poule D. Een 1-0 voorsprong voor de Boys werd al snel teniet gedaan door Kapelle waarna er geen doelpunten meer vielen. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Lesley schoot de 1e penalty over en Kapelle faalde niet.

De tweede plaatsingswedstrijd moest uitmaken of Colijn voor de 13e of de 15e plek zou gaan spelen. Tegen Arendskerke hadden de Boys het betere van het spel, maar slecht verdedigen werd direct afgestraft. Deze achterstand werd binnen no-time weggewerkt en het leek erop dat het weer strafschoppen zouden worden. Arendskerke bleek helaas effectief, want de volgende kans vloog er ook in. Bij de Boys stond het vizier net niet helemaal scherp want de paal werd deze wedstrijd 3 of 4 keer geraakt.

Er moest nu tegen Wolfaartsdijk gespeeld worden voor de 15e plek. De Boys stroopten nog een keer de mouwen op en voor de volgestroomde tribunes speelden ze de oranjehemden totaal van de kaart. De score liep op tot 7-0 en zo werd het toernooi met een prima uitslag afgesloten.

Namens de spelers en begeleiding worden de supporters die er in de competitie maar ook vandaag weer bij waren bedankt en alvast een gelukkig 2017 toegewenst.

Colijn speelt op 28 januari de volgende competitiewedstrijd, uit tegen Jong Ambon. Hiervoor zijn er nog twee oefenpotjes. Eerst op dinsdagavond 10 januari uit tegen Kloetinge 2 om 20.00 uur en op zaterdag 21 januari thuis tegen Veere om 14.30 uur.