Verslag SJO BDC JO14-1 – st. Wdijk/Col.Boys JO14-1

Zaterdag 11 november moesten we de start van het carnavalseizoen laten schieten voor de wedstrijd tegen Bruse Boys/Duveland Combinatie in Oosterland. Na de barre omstandigheden van vorige week nu droog en een zonnetje.
De eerste fase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten en gebeurde er niet echt veel. Maar na zo’n 10 minuten kwam Max in de positie voor een afstandschot en schoot hij de 0-1 binnen. Gezien het spel tot dan toe sterkte dat de indruk dat er mogelijkheden waren om punten mee naar huis te nemen. Maar na een kwartier kwam BDC langszij en weer enkele minuten daarna speelden ze een aanval mooi uit waardoor ze op een 2-1 voorsprong kwamen. Gelegenheidskeeper Adam, die het prima deed, kreeg het steeds drukker en toen na 20 minuten de bal voor de voeten van een tegenstander belande kon hij de 3-1 niet voorkomen. Het geloof in een goed resultaat daalde en verdedigend konden we BDC niet meer de baas. Na wat verdedigend gerommel vloog dan ook de 4-1 binnen. Nadat BDC de stand op 6-1 had gebracht kreeg Tim vanuit een corner op de 16 meter de bal en maakte hij de 6-2. Even daarna zorgde BDC nog voor een 7-2 ruststand.
Na wat omzettingen stonden we in de 2e helft verdedigend wat steviger en konden we het initiatief meer naar ons toe trekken. Dit resulteerde er dan ook in dat Tim vanuit een hoekschop de bal keurig op het hoofd van Max legde die de 7-3 binnen kopte. Maar nadat BDC 10 minuten voor tijd vanuit een volley snoeihard 8-3 maakte werden de rollen weer omgedraaid en wisten ze met nog 2 doelpunten een 10-3 eindstand op het bord te zetten.
Jammer, een wedstrijd waar we bij vlagen goed tegenstand konden bieden maar waar BSC toch de bovenliggende partij was.
Op naar de thuiswedstrijd tegen SPS volgende week.