Verslag SKNWK 1 – Col.Boys 1

Na de nederlaag van vorige week tegen FIOS was de degradatie naar de nieuw te vormen 5e klasse voor volgend seizoen een feit voor de Boys .
Deze zaterdag stond voor de Boys dan in het teken om hun sportieve plicht te doen in de laatste 6 wedstrijden en die begon met een uitwedstrijd in Nieuwerkerk alwaar de plaatselijke club SKNWK de tegenstander was. SKNWK had wel de eerste periode gewonnen , maar stond op het moment van spelen van deze wedstrijd op een 3e plaats en moest winnen om in de race voor het kampioenschap te blijven .

Voor trainer Mathijs van Damme was het wederom weer puzzelen op vrijdagavond om maar weer 11 spelers op het veld te krijgen en ook nog 2 wissels . We zijn wederom blij dat het 3e elftal weer spelers wil afstaan aan het 1e team .

Onder koude omstandigheden werd de wedstrijd door de 75e jarige scheidsrechter uit Nieuwkuijk in gang gefloten en zoals de laatste wedstrijden begonnen de Boys in een verdedigende opstelling en lieten het iniatief over aan SKNWK die de eerste helft slordig met de gegunde kansen omgingen en als er al een kansjes was dat stond invaller doelman Cas van Maldegem in de weg . Het leek er zelfs op dat de Boys op een voorsprong kwamen toen een uittrap van doelman Cas van Maldegem door de forse wind werd gedragen en maar net naast het doel van SKNWK ging , ook een schot van Steffan de Looff  ging ook maar net naast het doel, maar dat waren ook wel de kansjes die de Boys deze middag hadden gehad . Op slag van rust kwam SKNWK dan toch op een 1-0 voorsprong toen een schot nog werd aangeraakt door een verdediger van de Boys en zo in het doel van Colijn belandde . En zo gingen  de Boys rusten met een 1-0  achterstand .

Direct na de aftrap van de tweede helft zag een speler van SKNWK doelman Cas van Maldegem te ver voor zijn doel staan en vanaf de middenlijn zo de bal over de doelman in het doel zag gaan . Na dit doelpunt was de veer wel gebroken voor de Boys, en al snel kwam SKNWK op 3-0 toen een bal vanaf de zijlijn  op een voorzet leek , maar ook deze bal ging bevangen door de wind in het doel. Het voetbal van de Boys werd er niet beter op als ook het weer want een grote hagelbui maakte het voetbal er niet leuker op. SKNWK liep uit naar een 6-0 eindstand , maar het had zelfs de kans op 7-0 , toen een speler van SKNWK alleen op de doelman afging en binnen de 16 meter werd neergelegd door keeper Cas , maar net zoals in de thuiswedstrijd tegen Brouwershaven ontpopte Cas zich als een penaltykiller en stopte de strafschop. En dit was dan ook het hoogtepunt voor de Boys in de tweede helft.

De Boys zijn nu echt de rode lantaarndrager in de 4e klasse C en mogen nu een weekje wachten ivm het paasweekend. Op zaterdag 6 April hervatten de Boys de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen SNS uit stad aan het Haringvliet . Aanvang 14.30 uur