Verslag st.Wdijk/Col.Boys JO14-1- MZC’11JO14-3

JO14 heeft goede seizoenstart

Nadat de wedstrijd van een week eerder was komen te vervallen speelden we zaterdag 9 september de eerste wedstrijd in de bekerpoule. Op deze tropisch dag reisden we af naar Zierikzee voor de wedstrijd tegen de Mevo Zierikzee Combinatie.
De voltallige JO13 selectie van vorig seizoen is overgegaan naar de JO14 dus dat was vertrouwd. Verder is Lynn er bij gekomen wat het meiden “blok” met Emmily, Lisa en Martine op 4 brengt.
Finn was er dit keer niet bij, hij speelde met de JO16 mee.
Over de tegenstander waren vooraf meer zorgen, omdat zij de eerste wedstrijd ruim hadden gewonnen en wij nog geen wedstrijd in de benen hadden was er wel wat vrees dat het moeilijk zou worden.
Die vrees was in het begin te merken, aftastend voetbal en regelmatig onnodig balverlies. Maar goed het lukte MZC in die eerste fase ook niet om echt gevaarlijk te worden. En nadat Colijn na 10 min wat vaster op de benen stond kwamen er gelijk kansen. Een schot van Martine, na een rush, ging maar net voorlangs. Niet lang daarna kon de keeper van MZC een schot van Coen net overtikken. De corner die hieruit volgde kopte Max maar net naast.
Halverwege de 1e helft kwam een inzet van Timur op een dieptepass van Jeroen terug in de voeten van Max die zonder te twijfelen de 0-1 binnenschoot.
Kort daarna was het Timur die voor een 0-2 voorsprong zorgde. Alhoewel Colijn in deze fase de overhand had wist de snelle rechterspits van MZC na een rush de bal langs Luca in de touwen te krijgen en werd het 1-2. Kort daarna kon Timur na een combinatie met Jeroen weer gevaarlijk voor de keeper opduiken, maar hij kwam niet tot een afrondende actie. Vervolgens schoot Jeroen de rebound die volgde na zijn eigen vrije trap net naast. Aanvallend creëerden we kans op kans, waarbij ook Nils ook liet zien in de zomerstop gegroeid te zijn. Maar vlak voor rust kon de rechterspits van MZC toch weer uitbreken en MZC langszij brengen, waardoor we met een 2-2 stand gingen rusten.
Colijn had het betere van het spel gehad, maar de snelle rechterspits van de tegenstander bleef levensgevaarlijk. In de rust besloot het trainersduo hierom enkele tactische omzettingen toe te passen. Nick ging linksachter spelen ondersteunt door Tim op linkshalf en Jeroen nam de laatste man positie in.
Na rust kregen we gelijk weer een aantal kansen en hing een doelpunt in de lucht. En alhoewel de warmte nu wel zijn tol ging eisen werd er hard gewerkt en gevochten. Zo’n 10 minuten na rust ronde Timur na een combinatie met Adam keurig af en kwamen we op een 2-3 voorsprong.
Nick volgde de gevaarlijke MZC spits als een schaduw, hij kon dan ook niet echt gevaarlijk meer worden, en verdedigend stond het verder ook goed op slot.
Adam kon nog tot een goed schot komen, maar de keeper wist zijn inzet te keren. Ongeveer 5 minuten voor tijd kreeg Daan nog een kans, maar zijn poging belande in het zijnet. Vlak voor het laatste fluitsignaal belande een schot van MZC nog op de lat. Na een spannende en “verhitte” strijd, veel inzet en hard werken konden we de verdiende 3 punten meenemen naar Colijn. Zo gaan we met een goed gevoel naar de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen SSV.