Verslag st Wdijk/Col.Boys JO14-1- ZeelandiaMiddelburg JO14-3

Sterk optreden JO14

Zaterdag 6 april speelden we in Colijnsplaat tegen Zeelandia. Nadat scheidsrechter Nigel het startsein had gegeven nam Colijn vrijwel gelijk het heft in handen. Al na 3 minuten kwam de eerste kans, goed doorjagen van Coen leverde hem balbezit op hij bracht Jeroen in stelling maar zijn inzet was voor de keeper. Na 10 minuten was het dan zover, Finn stuurde Jeroen diep die met een verdediger in de rug op de keeper afging en met een schuiver de 1-0 aantekende. Een paar minuten later leverde precies hetzelfde recept geen doelpunt op. Colijn had de wedstrijd onder controle, maar toch belande na een kwartier spelen vanuit het niets een schot achter Luca in het net en stond het gelijk. Maar daarna pakte Colijn de draad gelijk weer op. Een aanval over rechts door Thijs opgezet gaf Max de gelegenheid om vanuit de 16 te schieten, via de keeper belande de bal voor de voeten van Jeroen die de 2-1 binnen tikte. Nadat Luca nog een goede onderschepping had gedaan net buiten de 16 begon het “finest hour” van de Zeelandia keeper. Keer op keer liet de goalie zijn kwaliteiten zien. Een schot van Nils die normaal gesproken net onder de lat door in het doel zou belanden tikte hij keurig over. Vlak voor rust kwam Adam opstomen van uit de verdediging en legde ter hoogte van het doelgebied af op Jeroen, zijn schot in de kruising werd er mooi uitgezweefd door de Zeelandia doelman. En zo gingen we met een 2-1 voorsprong de kleedkamer in.
Even na de rust wist Jeroen zich te ontdoen van een paar verdedigers na zijn tikkie breed schoot Tim op het doel, maar de bal werd door de paal gekeerd. Weer wat later soleerde Max naar het Zeelandia doel, zijn voorzet werd door Tim ingekopt waardoor het 3-1 werd. Hierna volgden vele kansen, maar iedere keer wist de Zeelandia keeper een doelpunt te voorkomen. Tot een kwartier voor tijd een schot van Jeroen van zo’n 20m er toch in vloog. Enkele minuten daarna kwam Zeelandia via een lobje op 4-2. Vlak voor het eindsignaal glipte, op een corner van Jeroen, de bal door de handen van de keeper nog een keer het Zeelandia doel in waardoor de eindstand op 5-2 werd bepaald.
Het was een leuke wedstrijd om te zien en ondanks de goede keeper toch nog een ruime overwinning.