Verslag st.Wdijk/Col.Boys O14 -SSV’65 JO14-2

JO14 toont veerkracht

Zaterdag 16 september speelden we de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen SSV. Zonder Nick en Jeroen die herstellende van een virus vanaf de kant toekeek.
Nadat scheidsrechter Bas de wedstrijd aan gang gefloten had ging Colijn wat gelaten van start. Al na enkele minuten bleek dat Daan zijn blessure teveel opspeelde en kwam Coen het veld in om de laatste man positie van hem over te nemen. Hij moest met zijn verdediging, die verder bestond uit Emmily, Lisa en Adam, gelijk stevig aan de bak, omdat SSV ons behoorlijk onder druk zette in de beginfase. Toch kreeg Max nog een kopkans die de keeper maar net kon pakken.
Na een kwartiertje spelen kreeg Timur de bal vanuit een vrije trap van Coen, zijn inzet belande tegen de paal. Enkele minuten daarna schoot Tim de bal vanuit een scrimmage, maar ook zijn schot werd door de paal gekeerd. Na 20 minuten was het dan toch zover en bracht Timur Colijn op een 1-0 voorsprong.
Inmiddels was de jarige Lynn voor Emmily in het veld gekomen en ze liet wederom zien dat ze het stapje vooruit goed aan kan.
Nu brak de fase aan dat SSV duidelijk de bovenliggende partij was, de spits wist dat om te zetten in de gelijkmaker. Vlak daarna kon de Goese spits weer doorbreken en de 1-2 aantekenen. Vervolgens ging een afstandschot van SSV hoog in het doel en werd het 1-3. Kort daarna kon Nils voor de 16 meter breed leggen op Tim, die de 2-3 binnenschoot. En met deze stand gingen we rusten.
In de 2e helft had ook Martine haar draai gevonden op het rechter middenveld en werden er steeds meer aanvallen over rechts opgezet.
Een paar minuten na rust was het weer Nils die dit keer Timur lanceerde, met 3 verdedigers achter zich aan wist hij toch de gelijkmaker binnen te schieten. Vlak daarna kon SSV na een snelle uitbraak toch weer op voorsprong komen.
Na ruim 10 minuten in de 2e helft kon Jeroen zijn rol als toeschouwer niet meer volhouden en viel hij in. Zijn eerste balcontact was een schot op doel die er in vloog, zo stond het weer gelijk. Nu leek het geloof in dat we met een stapje extra konden winnen te groeien.
Een kwartier voor tijd ging een schot van Max op miraculeuze wijze via de voet van de keeper tegen de lat. Mede door ingrijpen van Coen en goed keeperswerk van Luca werd de tegenstander in de 2e helft niet echt gevaarlijk meer.
Na een rush van Tim langs de zijlijn passte hij op Timur die een aantal verdedigers passeerde en Colijn op voorsprong bracht. 5 minuten voor tijd wist de keeper een schot van Finn nog te keren, maar in de rebound kon speler van de wedstrijd Timur met zijn vierde de eindstand op 6-4 brengen.
Na een moeizame start toch nog verdiende gewonnen, volgende week de thuiswedstrijd tegen SKNWK.